Επίσκεψη Τούρκων τουριστικών πρακτόρων TURSAB στο Δήμο Λέσβου.

Επίσκεψη Τούρκων τουριστικών πρακτόρων


Τούρκους τουριστικούς πράκτορες από την TURSAB Σμύρνης, υποδέχθηκε στην αίθουσα τελετών του Παλαιού Δημαρχείου, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ψάνη, του Αντιδημάρχου κ. Τσουπή, του Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Μυρσινιά και του Προέδρου Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτη Χατζηκυριάκου, .

Οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες βρίσκονται στο νησί μας, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λέσβου, σε συνεργασία με τον Δήμο Λέσβου, την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, στο πλαίσιο τριήμερου Fam Trip με σκοπό την προβολή των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη Λέσβο για τις Απόκριες.

Ο Δήμαρχος αφού τους καλωσόρισε και ευχήθηκε καλή διαμονή, μίλησε αναλυτικά για τις εκδηλώσεις, τα αξιοθέατα, τις τουριστικές υποδομές, τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες του τόπου μας ως τουριστικού προορισμού, αλλά και για την ανακήρυξη της Λέσβου για δεύτερη συνεχόμενη φορά ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO. Επεσήμανε την συνεχή ανάγκη πληροφόρησης για τα όσα μοναδικά μπορούν να απολαύσουν οι Τούρκοι τουρίστες στη Λέσβο, που αποτελεί ιδανικό τουριστικό προορισμό κάθε εποχή του έτους.

Ο κ. Γαληνός αναφέρθηκε αναλυτικά στις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος Λέσβου για τη διεύρυνση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Λέσβου με λιμάνια των απέναντι παραλίων, με τη δημιουργία ειδικών ομάδων εργασίας για το θέμα αυτό.

Οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ενημέρωση από τον Δήμαρχο και αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων με το Δήμο Λέσβου αλλά και τη στενή συνεργασία η οποία θα έχει αμοιβαία οφέλη για τις αρχές αλλά και τους επαγγελματίες.

«Η επίσκεψη των Τούρκων τουριστικών πρακτόρων είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προβολή της Λέσβου και των πλεονεκτημάτων της. Ο Δήμος Λέσβου, οργανωμένα και μεθοδικά είναι αρωγός και ουσιαστικός συμπαραστάτης σε κάθε συλλογική προσπάθεια που γίνεται στην κατεύθυνση της τουριστικής ανάταξης και της αύξησης της επισκεψιμότητας του νησιού μας» Δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γαληνός.


Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.