Εκδήλωση για τον Ο. Ελύτη, κοπή βασιλόπιτας και αποκριάτικο χορό από τον Σύλλογο Μυτιληναίων Πετρούπολης «Ο Θεόφιλος»

Σύλλογος Μυτιληναίων Πετρούπολης «Ο Θεόφιλος»


Σας ευχόμαστε ολόψυχα «Καλή Χρονιά» με υγεία, ευτυχία και με την ευχή να βρούμε τη δύναμη, την πίστη και τη σωφροσύνη να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που περνάει ο λαός μας και η πατρίδα μας. Στους γκρίζους καιρούς που περνούμε η καταφυγή μας στην πολιτιστική μας κληρονομιά είναι λυτρωτική.

Σας καλούμε στην εκδήλωση τιμής στον Λέσβιο και Οικουμενικό ποιητή Οδυσσέα Ελύτη με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατό του, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 στις 11:00 π.μ. στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Πετρούπολης, (Μπουμπουλίνας και Αθανασίου Διάκου πάνω από την στρογγυλή πλατεία).

Θα μιλήσει ο συμπατριώτης μας ποιητής, δοκιμιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας κ. Δημήτριος Νικορέτζος με θέμα «Μνημονεύουμε Οδυσσέα Ελύτη».

Ποιήματα θα διαβάσει η καθηγήτρια απαγγελίας κ. Νινέτα Παπαδάκη.

Ο ηθοποιός Μιχαήλ Δουκάκης θα παρουσιάσει θεατρικά το ποίημα «Μονόγραμμα» και θα τον συνοδεύσει με το σαντούρι της η Σταυρούλα Σπανού.

Μελοποιημένα ποιήματα του Οδ. Ελύτη θα τραγουδήσει η παρέα τραγουδιού «Νοστωδία» με τη συνοδεία του Λ. Φραγκιουδάκη στο λαούτο και της Σ. Σπανού στο σαντούρι.

Στη συνέχεια θα κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας με μυτιληνιά κάλαντα και το έθιμο του ποδαρικού.

Τέλος, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Τα αρχοντικά της Λέσβου», που είναι και το θέμα του φετινού μας ημερολογίου. Θα δούμε τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα που στολίζουν την πόλη της Μυτιλήνης και τα χωριά του νησιού μας. Αντανακλούν μια ακμάζουσα ιστορική περίοδο των δύο περασμένων αιώνων.

Αγαπητοί συμπατριώτες, αγαπητοί φίλοι.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι ο φετινός αποκριάτικος χορός μας θα γίνει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 1 το μεσημέρι στο κέντρο «Μουσικές Διαδρομές» (Πατησίων 208 & Καλλιφρονά, τηλ.: 210 8676155). Θα μας διασκεδάσει ο Βαγγέλης Κορακάκης και η Κατερίνα Κούκα με ένα σοβαρό, ποιοτικό, λαϊκό και παραδοσιακό πρόγραμμα. Πλήρες μενού και τα ποτά, όλα μαζί 25 ευρώ. Παράκληση για τις προσφορές σας με δώρα στη Λαχειοφόρο Αγορά του χορού μας.

Για τις προσκλήσεις στα τηλ.: 210 5061881 - 6945 988649 -
6973 861993
6945 170258 - 6977 007755 - 6937 095805

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας και θα στηρίξετε με την συμμετοχή σας και τις δύο εκδηλώσεις μας.