Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τελέστηκε για 2η χρονιά ο καθαγιασμός των υδάτων στη Σμύρνη (ΦΩΤΟ)

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας


Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις ασφαλείας για την σύλληψη του μακελάρη του Ρέϊνα, δεν οδήγησαν στην ακύρωση του καθαγιασμού των υδάτων στην Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στην Σμύρνη η κατάδυση του τιμίου Σταυρού την ημέρα των Θεοφανείων.

Η Θεία Λειτουργία και ο καθαγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που έριξε τον σταυρό στα παγωμένα νερά του Κεράτιου κόλπου, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Οι πληροφορίες ότι οι τρομοκράτες επιδιώκουν να χτυπήσουν και θρησκευτικούς χώρους, οδήγησαν σε ματαίωση του καθαγιασμού των υδάτων στην ευρωπαϊκή και ασιατική όχθη του Βοσπόρου για λόγους ασφαλείας, με απόφαση των κοινοτήτων, αλλά πραγματοποιηθηκε κανονικά στα Πριγκηπόνησα και συγκεκριμένα στην Αντιγόνη, όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο μητροπολίτης Πριγκηπονήσων, Ιάκωβος, αλλά και στον Άγιο Στέφανο, κοντά στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, όπως μας επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της κοινότητας.

Την ελληνική κυβέρνηση στον καθαγιασμό των υδάτων στο Φανάρι εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης.


"Ο κ. Βαρθολομαίος είναι αυτός που προωθεί το μήνυμα της αγάπης και της διαλλακτικότητας. Πόσο επίκαιρο τις ημέρες στις οποίες ζούμε. Το μήνυμα της ημέρας είναι ότι το φώς έχει νικήσει το σκοτάδι και η αγάπη έχει κερδίσει το μίσος. Βεβαίως τις ημέρες αυτές είμαστε κάτω από το κλίμα των άδικων θυμάτων τα οποία έχουνε πέσει στον Βωμό της τρομοκρατίας. Έναν αγώνα που έχουμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε. Εκφράζω βεβαίως και τα συλλυπητήρια μας. Ωστόσο το μήνυμα που δίνουμε ως Ορθοδοξία, είναι ότι η αγάπη τελικά θα επικρατήσει και ο θρησκευτικός φανατισμός δεν μπορεί να είναι η λύση σε καμία περίπτωση."

Ο καθαγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε και στην Αντιγόνη των Πριγκιποννήσων όπου έπεσαν για το σταυρό 9 άτομα, στον Άγιο Στέφανό αλλά και για δεύτερη φορά από το 1922 στη Σμύρνη, όπου έπεσαν 7 άτομα για να πιάσουν τον σταυρό με κακές καιρικές συνθήκες και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.