Ενέργειες προβολής και προσέλκυσης επισκεπτών από τον Δήμο Λέσβου

Η αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων των πολεμικών συρράξεων στην ανατολική Μεσόγειο και του προσφυγικού προβλήματος στο νησί μας ,απαιτεί συνεχείς  πρωτοβουλίες των φορέων του Νησιού μας, που να στοχεύουν στην προσέλκυση επισκεπτών.


Η Δημοτική αρχή με σειρά προτάσεων και πρωτοβουλιών, διεκδικεί διοργανώσεις και ρυθμίσεις που να δημιουργούν ευνοϊκό κλίμα ανόδου της τουριστικής κίνησης.

-Στα μέσα Ιουνίου προσκλήθηκαν και θα έρθουν στη Λέσβο, Τουριστικοί Πράκτορες και Δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, για να γνωρίσουν το Νησί μας  και να προχωρήσουν σε επαγγελματικές συμφωνίες .

-Στις 18 Ιουνίου ο Δήμος Λέσβου συνδιοργανώνει με το Επιμελητήριο Λέσβου ,το 10ο Πολυσυνέδριο  Καινοτομίας και Ανάπτυξης με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.

-Η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, αποδέχτηκε την πρότασή του Δήμου Λέσβου  και θεσμοθέτησε την αύξηση σε 10, των ημερών Κοινωνικού Τουρισμού στα Παραμεθόρια  Νησιά του Αιγαίου, χωρίς την  οικονομική επιβάρυνση των δικαιούχων.

-Με επίμονες και συστηματικές παρεμβάσεις και του Δήμου Λέσβου, τίθεται ξανά σε εφαρμογή το Πιλοτικό Πρόγραμμα επιτόπιας θεώρησης διαβατηρίων (βίζα Σέγκεν) σε υπηκόους τρίτων χωρών προερχόμενων από την Τουρκία για τουρισμό.

-Ο Σύνδεσμος  Δήμων Κοινοτήτων Ιαματικών – Θερμομεταλλικών  Νερών, αποδέχτηκε πρόταση του Δήμου μας και διοργανώνει την Ετήσια Γενική του Συνέλευση 1-3 Ιουλίου στον Μόλυβο.

-Προωθούμε την διοργάνωση δυο Καλλιτεχνικών Φεστιβάλ, με συμμετοχή  Ελλήνων και Ξένων Καλλιτεχνών παγκόσμιας προβολής ,ώστε το Νησί μας να γίνεται γνωστό και σαν Κέντρο Πολιτισμού.

-Τον Σεπτέμβριο του 2016, διοργανώνεται στη Λέσβο Διεθνές Φόρουμ για τη Μετανάστευση από τον Επίτροπο Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αβραμόπουλο  Δημήτρη, που αποδέχτηκε σχετικό αίτημα του Δήμου Λέσβου.


-Μέσω της ΕΤΑΛ  Α.Ε. προωθείται η διοργάνωση μεγάλου Ανώμαλου Δρόμου, με τη συμμετοχή  αθλητών από όλο τον κόσμο.