Στον Δήμαρχο Λέσβου ανώτατο κλιμάκιο της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανώτατο κλιμάκιο της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ (ΑHEPA – America Hellenic Educational Progressive Association), η μεγαλύτερη και αρχαιότερη οργάνωση των Αποδήμων,  με επικεφαλής τους:
Γιάννη Γαλάνη, Ύπατο Πρόεδρο των ΑΧΕΠΑ, Κυριάκο Ματζορίνη, Πρόεδρο των ΑΧΕΠΑ Καναδά και Γιώργο Πλοκαμάκη, Κυβερνήτη Περιφέρειας Ελλάδας, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό.

Ο Δήμαρχος, αφού τους καλωσόρισε, αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου Λέσβου για τη διαχείριση του προσφυγικού και τόνισε ιδιαίτερα ότι «η βοήθεια που παρέχουμε στους πρόσφυγες, έχει ως παράδειγμα όλους όσοι αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους, συμπεριλαμβανομένων, φυσικά και των Ελλήνων, σε όλο τον κόσμο. Η δική σας οργάνωση δημιουργήθηκε για τη στήριξη των Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική και η δική μας διαχείριση εμπνέεται από τη δική σας δράση και προσφορά».  

Ο Πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ κ. Πλοκαμάκης, ευχαρίστησε τον κ. Γαληνό για την υποδοχή και την φιλοξενία, τονίζοντας ότι η Λέσβος αποτελεί παράδειγμα υποδοχής και διαχείρισης κρίσεων, παράδειγμα το οποίο αποκαθιστά την εικόνα της Ελλάδας και των Ελλήνων σε παγκόσμιο επίπεδο. «Επιστρέφοντας στην Αμερική – τόνισε ο κ. Πλοκαμάκης – θα μεταφέρουμε όλες τις εικόνες ανθρωπιάς, αλλά και ότι η Λέσβος είναι ένα πανέμορφο και ασφαλές νησί, ιδανικός προορισμός για κάθε επισκέπτη. Να είσθε σίγουροι ότι, θα γίνουμε οι καλύτεροι πρεσβευτές της Λέσβου».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

ΒΙΝΤΕΟ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ