Καταγγελίες και παράπονα από τους κατοίκους του Πλωμαριου- Διαρροή λυμάτων και πόσιμου νερού εδώ και καιρό (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το plomarinews.gr από κατοίκους στο Αμμουδέλι και στο Πραστιό, από τον Δεκέμβριο προέκυψε βλάβη στη γειτονιά τους και συγκεκριμένα στο δίκτυο αποχέτευσης με αποτέλεσμα να τρέχουν βρώμικα νερά δίπλα από τα σπίτια τους.


Αρχικά όταν ενημερώθηκε ο Δήμος, ήρθε συνεργείο για αποκατάσταση της βλάβης και έσκαψε, αλλά όπως αναφέρουν οι πολίτες, το σημείο δεν σκεπάστηκε καλά με αποτέλεσμα να σπάσουν και σωλήνες νερού από διερχόμενα οχήματα.

Από τις αρχές Μαρτίου συνεχώς τρέχει και καθαρό νερό με αποτέλεσμα να καταλήγει στη θάλασσα μεγάλη ποσότητα. Στο σημείο υπάρχει κάποιο μοτέρ για να προωθεί το νερό σε κάποια σπίτια που βρίσκονται πιο ψηλά, το οποίο έχει σπάσει, με αποτέλεσμα να τρέχει νερό για αρκετό καιρό που πάει χαμένο. Σήμερα Πέμπτη 7 Απριλίου, εργάτες του Δήμου σταμάτησαν τη διαρροή του πόσιμου νερού, αλλά παραμένει η διαρροή των λυμάτων.

Οι πολίτες έχουν μαζέψει υπογραφές, έχουν κάνει αιτήσεις στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε υπάρξει πρόοδος, με αποτέλεσμα να χάνονταν καθημερινά πολλά κυβικά καθαρού νερού, αλλά και να τρέχουν βρώμικα νερά με κίνδυνο για την υγεία τους. Και όπως τόνισαν είναι σαν να έχεις έναν μικρό καταρράκτη δίπλα από το παράθυρο σου με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι συγκεκριμένες γειτονιές είχαν και στο παρελθόν προβλήματα με το δίκτυο της αποχέτευσης, που καταλήγει στον βιολογικό λόγω βλαβών στα μοτέρ.


*Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες σήμερα.