Ανακεφαλαιωτικό Διαγώνισμα στα Μαθηματικά για την προετοιμασία των μαθητών ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην Μυτιλήνη

Συνεχίζοντας και φέτος την προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των μαθητών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων Μαΐου-Ιουνίου 2016, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπ/σης Β. Αιγαίου-Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών, κ. Πρόδρομος Ελευθερίου, σε συνεργασία με:


τον κ. Ιωάννη Ράλλη, Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών Ν. Λέσβου, Σάμου & Χίου και
τους εκπαιδευτικούς ΠΕ03 των Νομών Λέσβου, Σάμου & Χίου, 

θα πραγματοποιήσουν για 7η συνεχή χρονιά ανακεφαλαιωτικό διαγώνισμα, κατά το πρότυπο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, για τους μαθητές της Γ΄ Τάξης των Γενικών Λυκείων των Νομών Λέσβου, Σάμου και Χίου στα Μαθηματικά των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής.

Τέτοιου είδους ανακεφαλαιωτικά διαγωνίσματα στα Μαθηματικά της Γ΄ Λυκείου πραγματοποιούνται με απόλυτη επιτυχία στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου από το σχολικό έτος 2009-2010, με άμεσο αποτέλεσμα να έχουν πλέον καταξιωθεί στη συνείδηση των μαθητών, αφού θεωρούνται από τους ίδιους ένας τελικός έλεγχος των γνώσεών τους και ένας τελευταίος εποικοδομητικός εντοπισμός και κάλυψη τυχόν αδυναμιών τους πριν από τις εξετάσεις.

Έχοντας ως στόχο τον εγκλιματισμό των μαθητών στις συνθήκες των πραγματικών εξετάσεων, το φετινό διαγώνισμα θα διεξαχθεί, όπως πάντα, κατά το πρότυπο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στο χώρο του σχολείου φοίτησης του κάθε μαθητή, θα είναι τρίωρης διάρκειας με ώρα έναρξης την 09:00 π.μ. και θα πραγματοποιηθεί στις 15 Απριλίου 2016, ημέρα Παρασκευή, με εξεταστέα ύλη το σύνολο της εξεταστέας ύλης του μαθήματος αυτού για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η Επιτροπή Εισηγητών των Θεμάτων θα βρίσκεται φέτος στα Γραφεία της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Σάμου.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, ενώ η συμμετοχή όλων όσων εμπλέκονται στις εξετάσεις (Διευθυντών Λυκείων, εκπαιδευτικών και μαθητών) είναι προαιρετική, το ποσοστό εκείνων που εκδήλωσαν φέτος ενδιαφέρον ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού συμμετοχή σ’ αυτό έχουν δηλώσει όλα τα Γενικά Λύκεια Β. Αιγαίου.

Ιδιαίτερα πρέπει να τονιστεί η αξιέπαινη διάθεση συνεργασίας εκείνων των Μαθηματικών των Λυκείων της Περιφέρειάς μας, οι οποίοι ενθάρρυναν και ενθαρρύνουν, στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθεια αυτή, με μοναδικό κίνητρο το πηγαίο αίσθημα προσφοράς και το αδιαμφισβήτητο προσωπικό τους ενδιαφέρον για τους υποψηφίους μας και την ενίσχυσή τους στο δύσκολο αγώνα που καταβάλλουν για την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Γι’ αυτό και συγχαίρουμε από καρδιάς τους εκπαιδευτικούς αυτούς που σε χαλεπούς καιρούς επιδεικνύουν έμπρακτα υψηλό αίσθημα ευσυνειδησίας, αποδεικνύοντας  το ανώτερο παιδαγωγικό ήθος τους.

Στους μαθητές μας ευχόμαστε ολόψυχα δύναμη, ψυχραιμία και κάθε επιτυχία στην προσπάθειά τους.