Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Λήμνου στη Μόσχα

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Λήμνου στη Μόσχα


Αντιπροσωπεία του Δήμου Λήμνου, αποτελούμενη από το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Μαρινάκη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Μαυροθαλασσίτη, τον Δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της ΔΕΔΑΠΑΛ κ. Γιάννη Ποντίκα, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική κ. Δημήτρη Σφενδύλη και τη Δημοτική Σύμβουλο κ. Φωτεινή Ετμεκτζόγλου, πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στη Μόσχα από τις 4 έως τις 7 Απριλίου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του Διευθυντή του Ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών κ. Λεωνίδα Ρεσέτνικοβ, στο πλαίσιο της ανταλλαγής επισκέψεων και των στενών σχέσεων μεταξύ του Ινστιτούτου και της Λήμνου, όπου ετησίως γιορτάζονται οι Ημέρες Ρωσοελληνικής Φιλίας.

Κατά την επίσκεψή της στη Ρωσία, η αντιπροσωπεία του Δήμου συναντήθηκε με την ηγεσία του Ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, καθώς επίσης και με το Διευθυντή του Τέταρτου Ευρωπαϊκού Τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Αλέξανδρο Αρκάντιεβιτς Μπότσαν Χαρτσιένκο. Συναντήσεις έγιναν και με τοπικούς παράγοντες του τουρισμού, με τους οποίους διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στο συγκεκριμένο τομέα.