Την Κυριακή το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στην Μυτιλήνη- Ένα από τα λίγα που θα έρθουν φέτος είναι το PRINSENDAM

Την Κυριακή φθάνει εκτός απροόπτου, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της φετινής σεζόν, το PRINSENDAM  από την Κωνσταντινούπολη .


Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να προσεγγίσει στη Μύρινα αύριο Παρασκευή 1 Απριλίου, ενώ την Κυριακή θα προσεγγίσει την Μυτιλήνη.

Πρόκειται για το PRINSENDAM στο οποίο θα επιβαίνουν 1080 επιβάτες.

Το PRINSENDAM θα προσεγγίσει το λιμάνι της Μυτιλήνης, ερχόμενο από Κωνσταντινούπολη όπου και θα παραμείνει 11 ώρες στο νησί.

Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος του ταξιδιωτικού πρακτορείου «Picolo Travel» Ηλίας Πίκουλος, γίνονται μεγάλες προσπάθειες να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι για το νησί μας, εξαιτίας των εικόνων με τους χιλιάδες πρόσφυγες, που έκαναν το γύρο του κόσμου και προκαλούσαν αποστροφή και δυσφορία.

«Όλα όσα συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι, σημάδεψαν το νησί μας και τις συνέπειες όπως όλα δείχνουν θα τις πληρώσουμε φέτος, αλλά πιθανότατα και τα επόμενα χρόνια. Ήδη ένα δυναμικό κομμάτι του τουρισμού μας, που είναι η κρουαζιέρα, δέχθηκε ισχυρό πλήγμα, παρά το γεγονός ότι έγιναν σημαντικές προσπάθειες από την πλευρά μας, να αναστρέψουμε τη σχηματισθείσα εικόνα. Συγκεκριμένα, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και αν όλα εξελιχθούν κατ' ευχήν, θα έχουμε φέτος 19 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων. Φυσικά σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο όπου τέτοια εποχή είχαμε σχεδόν 50 προσεγγίσεις, σημειώνεται σημαντική πτώση. Αυτή την Κυριακή θα έχουμε την πρώτη προσέγγιση, εύχομαι να μην υπάρξει ακύρωση την τελευταία στιγμή, του κρουαζιερόπλοιου PRINSENDAM, το οποίο έρχεται από την Κωνσταντινούπολη και μετά τη Λέσβο θα συνεχίσει για Κουσάντασι.

Η επόμενη προσέγγιση θα γίνει μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 5 Μαΐου.
Για πολλοστή φορά, θέλω να επισημάνω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η πρώτη εικόνα, που θα δουν οι τουρίστες βγαίνοντας στο λιμάνι της πόλης μας. Δυστυχώς, εδώ και καιρό ο περίφραχτος χώρος του τελωνείου είναι γεμάτος εξωλέμβιες μηχανές και διάφορα άλλα κατασχεμένα αντικείμενα, φουσκωτές βάρκες κλπ., με αποτέλεσμα να μετατραπεί ο χώρος σε αυτοσχέδια αποθήκη. Επανειλημμένα έχω ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς να τα απομακρύνουν, κανείς, όμως, δεν ενδιαφέρεται. Το σημείο αυτό είναι ακριβώς εκεί όπου θα βγουν οι λάντζες με τους επισκέπτες απ' το κρουαζιερόπλοιο.

Κάνουμε αγώνα δρόμου να κρατήσουμε τα ελάχιστα κρουαζιερόπλοια, που με κόπο θα έρθουν στο νησί. Ας μην δώσουμε τη χαριστική βολή στον τουρισμό μας».

Κι όσο η Λέσβος, με κόπο και μόχθο, προσπαθεί να ανακάμψει τουριστικά σε μια χρονιά που προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη, η Ρόδος περιμένει μόνο για τον Απρίλιο, που θεωρείται γενικά μήνας χαμηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, 21(!) κρουαζιερόπλοια, ανάμεσά τους και το νεότευκτο υπερσύγχρονο κρουαζιερόπλοιο Crystal Esprit.


Πηγη ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ