«Πόλεμος» Κατρανη-Καραγεωργιου για τις εσωκομματικες εκλογές στην ΝΟΔΕ Λέσβου

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου της ΝΟΔΕ κ Καραγεωργιου:


Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη εκείνη που στις δύσκολες καταστάσεις που περνάει η χώρα μας, εγγυάται τη σταθερότητα και τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της. Είναι η παράταξη που σήμερα δικαιώνεται καθημερινά για τη πολιτική που ακολούθησε, μέσα και από τα λάθη της βέβαια, για να βγει η χώρα από τα μνημόνια.
Είναι πραγματικά όμως θλιβερό και γελοίο, άτομα που όλα αυτά τα χρόνια βρισκόταν εκτός της Νέας Δημοκρατία, άτομα που όλα αυτά τα χρόνια έβριζαν τη Νέα Δημοκρατία και πολιτευόταν σε αντίπαλες παρατάξεις, ξαφνικά να αυτοανακηρύσσονται στελέχη της.
Ας μας απαντήσει ο κύριος Κατράνης στα παρακάτω ερωτήματα και μετά ασκεί κριτική:
1.      Όταν ως υποψήφιος Δήμαρχος Πολιχνίτου, με τη στήριξη της Ν.Δ., έχασε στις εκλογές, εκείνος δεν βγήκε στα ΜΜΕ και κατηγορούσε τη Ν.Δ. πάλι για ημετέρους; Ίσος να είναι συνήθεια του όταν τα πράγματα δεν τον βολεύουν να βλέπει παντού σκιές, αντί να κάνει την αυτοκριτική του, αλλά σε αυτό δεν φταίει καμία Ν.Δ.
2.      Εκείνος δεν ήταν υποψήφιος Βουλευτής Λέσβου με άλλο κόμμα κόντρα στη Ν.Δ.;
3.      Εκείνος δεν ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Δημοτική αρχή Βουνάτσου αντίθετος με το ψηφοδέλτιο του κυρίου Χατζηκομνηνού που στηριζόταν από τη Ν.Δ., συμβάλλοντας με τον τρόπο του η Ν.Δ να χάσει τον Δήμο Λέσβου;
4.      Εκείνος δεν ήταν Αντιδήμαρχος Οικονομικών με τη Δημοτική Αρχή Βουνάτσου, μέχρι το έτος 2014; Ξέχασε ότι τα 3,5 αυτά χρόνια κατηγορούσε τη Ν.Δ. και οδήγησε το Δημοτικό Συμβούλιο σε καυγάδες με τη στάση που τηρούσε, ενάντια στη παράταξη της Ν.Δ.;
Ως Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου, σε όλη τη προεκλογική διαδικασία, κράτησα χαμηλούς τόνους, προσπαθώντας για την ενότητα της παράταξης. Απέφυγα τις δημοσιεύσεις και τα ΜΜΕ, για να μη κατηγορηθώ ότι χρησιμοποιώ τη θέση μου για την επανεκλογή μου. Ενημέρωνα τον κύριο Κατράνη, όπως και εκείνος παραδέχεται, συχνά για τη διαδικασία και τις υποψηφιότητες, θεωρώντας ότι πρόκειται για εσωκομματικές εκλογές και όλοι ενδιαφερόμαστε για το καλό της παράταξης και όχι για τις προσωπικές μας φιλοδοξίες. Έκανα απ’ ότι φαίνεται λάθος!!!
Πρέπει να ενημερώσω λοιπών κάποιους όψιμους υποστηρικτές της Ν.Δ. μέσω ΜΜΕ για τη διαδικασία των εκλογών.
1.      Από την ημέρα ανακήρυξης της εκλογικής διαδικασίας υπεύθυνη για τις εκλογές είναι η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (ΝΕΦΕ) και όχι η ΝΟΔΕ. Εκείνη είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή του καταστατικού του κόμματος, ελέγχει τις υποψηφιότητες, τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών και τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ.
2.      Τα μέλη του κόμματος της Ν.Δ. είναι προσωπικότητες με βούληση και όχι πρόβατα όπως τα θεωρεί ο κύριος Κατράνης. Φυσικά όποιος ήθελε μπορούσε να είναι υποψήφιος και κανένας δεν τον απέτρεψε. Είναι γελοίο να κατηγορεί ο κύριος Κατράνης άλλους και μάλιστα πρόσωπα που καμία σχέση δεν είχαν με τις υποψηφιότητες, όταν στο χωριό του το Πολιχνίτο (ήταν υποψήφιος Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος με τη Δημοτική αρχή Βουνάτσου) έχουμε δύο υποψηφιότητες για μέλη τοπικής, όσα δηλαδή και τα μέλη που εκλέγονται!!!
3.      Οι εκλογές είναι εσωκομματικές και ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος της Ν.Δ. Φυσικό είναι ότι τα μέλη άλλων κομμάτων από τα οποία έχει συνηθίσει ο κύριος Κατράνης να παίρνει ψήφους (Δημοτική Αρχή Βουνάτσου), δεν συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή, για να τον στηρίξουν.
4.      Η απερχόμενη Νομαρχιακή Επιτροπή σε συνεργασία με την ΟΝΝΕΔ, μέσα στην οικονομική κρίση, βάζοντας χρήματα από τη τσέπη των μελών της, πραγματοποίησε κύριε Κατράνη σε μικρό χρονικό διάστημα, Δημοτικές Εκλογές, Περιφερειακές εκλογές, Ευρωεκλογές, δύο Βουλευτικές εκλογές, Δημοψήφισμα, δύο εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και πλήθος εκδηλώσεων. Με τελευταία την επίσκεψη του Προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου ο ίδιος ο Πρόεδρος συνεχάρη τη Νομαρχιακή για την όλη οργάνωση. Αυτά βέβαια είναι λογικό να μην τα γνωρίζετε!!!
Ως Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τα μέλη και τους ψηφοφόρους του κόμματος της Ν.Δ. στο νησί μας για το επίπεδο που έφεραν την εκλογική διαδικασία κάποια μέλη της παράταξης μας, με συνήθειες να αλλάζουν παρατάξεις και συνδυασμούς ανάλογα με τα προσωπικά τους συμφέροντα και επιχειρώντας να πραγματοποιούν ηρωικές εξόδους. Ήμουν υποχρεωμένος όμως να απαντήσω μετά την προσωπική επίθεση που δέχτηκα και σταματάω το θέμα εδώ.
Η Νέα Δημοκρατία μετά τις εσωκομματικές εκλογές, ενωμένη και δυνατή, απαλλαγμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος, είναι η παράταξη που με το νέο της Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, θα αναλάβει αύριο τα ινία της χώρας και θα μας βγάλει από τη κρίση και την καταστροφή που μας οδηγεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.