Η ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για την επίσκεψη Τζολι στην Λέσβο

Η διάσημη ηθοποιός, Αντζελίνα Τζολί, επισκέφτηκε την Αθήνα και την Λέσβο με την ιδιότητα της ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.


Κατά την παραμονή της στην Ελλάδα, η Τζολί συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, τις τοπικές αρχές σε Αθήνα και Μυτιλήνη, εθελοντές, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και πρόσφυγες.

Η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με ανακοίνωση της  αναφέρει πως η Αντζελίνα Τζολί ευχαρίστησε «τον ελληνικό λαό για την κατανόηση και γενναιοδωρία του σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες» και έκανε ειδική μνεία στις προσπάθειες «των εθελοντών και των τοπικών οργανώσεων που συνάντησα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου. Αυτοί και πολλοί άλλοι εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για την υποδοχή και την παροχή φροντίδας στους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα».

«Αυτό πρέπει να συνδυαστεί με μια διεθνή ανταπόκριση ίσης κλίμακας με την παγκόσμια προσφυγική κρίση, η οποία θα περιλαμβάνει τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία, αλλά θα πηγαίνει και πολύ πέρα από αυτόν», πρόσθεσε.