Η Αντζελίνα Τζολί στην Μυτιλήνη- Δείτε πλάνα από την περιοδεία της στην Μυτιλήνη- (BINTEO, ΦΩΤΟ)

Στη Λέσβο έφτασε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί της Πέμπτης η διάσημη ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντζελίνα Τζολί
Αρχικά η Τζολί συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο hot spot στη Μόρια.

Την απαισιοδοξία της για την προοπτική σύντομης επίλυσης του προσφυγικού προβλήματος εξέφρασε η Αντζελίνα Τζολί κατά την επίσκεψή της στην Λέσβο. Η διάσημη ηθοποιός και πρέσβειρα καλή θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, διανυκτέρευσε χθες στην Αθήνα και σήμερα το πρωί βρέθηκε στην Μυτιλήνη.

«Δεν ελπίζω ότι θα τελειώσει σύντομα το δράμα των προσφύγων» δήλωσε η Τζολί αναχωρώντας από τη Γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου συναντήθηκε με μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και τον τρόπο δράσης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τζολί ανταποκρίθηκε θετικά στο θέμα της ασφαλούς διάβασης των προσφύγων από το Αιγαίο, ενώ στα ζητήματα που τέθηκαν από φορείς του νησιού σχετικά με τις επιπτώσεις στην οικονομία της Λέσβου από το προσφυγικό και στην ανάγκη τόνωσης του τουριστικού προϊόντος, η κ. Τζολί υποσχέθηκε πως θα έρθει για διακοπές με την οικογένειά της στο νησί.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός επισκέφθηκε το hot spot στη Μόρια και αναχώρησε για το Λονδίνο λίγο μετά τις 13:30.

Στο hotspot της Μόριας, στο οποίο η κ. Τζολί κατευθύνθηκε αμέσως μετά τις συναντήσεις που είχε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ενημερώθηκε για τη διαδικασία της καταγραφής.

Επίσης, επισκέφθηκε οικογένειες προσφύγων που διαμένουν σε οικίσκους στον καταυλισμό του hotspot και συνάντησε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, τους οποίους διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον των Αρχών, προκειμένου να φτάσουν ασφαλείς στον προορισμό τους.

Αξίζει να σημειώσουμε τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κατά την άφιξη της αλλά και κατά την αναχώρηση της. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν άφησαν ρεπόρτερ και κάμερες μέσα στο Hot spot της Μοριας αλλά ούτε σε αεροδρόμιο και ξενοδοχείο.

Τυπικά, πάντως, η επίσκεψη της Αντζελίνας Τζολί, όπως και εκείνη της Σούζαν Σάραντον που προηγήθηκε, μόνο να ωφελήσει μπορεί το ελληνικό αδιέξοδο ενώπιον της μαζικής προσφυγικής κρίσης. Και αυτό φαίνεται πως έχει γίνει κατανοητό από την κυβέρνηση, έστω και με τον ερασιτεχνισμό, την αμηχανία και τον επαρχιωτισμό που διακρίνει τη συνδιαλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ με τις διεθνείς διασημότητες.


Δείτε το αποκλειστικό βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του LesvosPost.com