Ασθενοφόρο από ζευγάρι Γερμανών στο κέντρο υγείας Καλλονής

Ο Ralf Hokenmaier και η Maren Huber, ζευγάρι από το Göppingen της Γερμανίας θέλοντας να συνεισφέρουν στο τεράστιο προσφυγικό πρόβλημα που υπάρχει στη Λέσβο, αποφάσισαν να προσφέρουν ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο. 


 Ένα βίντεο στο Facebook κέντρισε το ενδιαφέρον του Ralf Hokenmaier, ο οποίος ευαισθητοποιήθηκε και μαζί με τη σύζυγό του Maren δημιούργησαν τη σελίδα <> στο Facebook, μέσω της οποίας γνωστοποίησαν το πρόβλημα στο νησί και κατάφεραν μέσα από δωρεές να συγκεντρώσουν ένα χρηματικό ποσό, με το οποίο αγόρασαν το ασθενοφόρο. 

Το ταξίδι του ζευγαριού για τη Λέσβο ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου οδικώς μέσω Ιταλίας και έφτασαν στο νησί στις 23 Δεκεμβρίου, οπότε και παρέδωσαν το ασθενοφόρο με τον εξοπλισμό, καθώς και φάρμακα και αναλώσιμα ιατρικά είδη στο Κέντρο Υγείας Καλλονής. Για τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Καλλονής και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει, λόγω της αυξημένης ροής μεταναστών, πληροφορήθηκαν από έλληνα πρώην κάτοικο Γερμανίας, ο οποίος βρίσκεται εδώ και καιρό στη Λέσβο. 

Στις 25 Δεκεμβρίου έφτασαν επίσης στη Λέσβο από τη Γερμανία ο Σάββας Μουρατίδης και ο Nico Scheller, φίλοι του ζευγαριού, με ένα τροχόσπιτο γεμάτο με φάρμακα και είδη ένδυσης και υπόδησης, τα οποία παρέδωσαν στο κέντρο καταγραφής στον Καρά Τεπέ.


Πηγη radiolesvosnews.gr