ΟΑΕΔ: Πως θα πάρετε το επίδομα σας [δικαιολογητικά]

Μέτρα για δικαιούχους επιδομάτων- βοηθημάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ χωρίς κάρτα αναλήψεων από ΑΤΜ έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών.


Σύμφωνα με απόφαση οι επιδοτούμενοι του ΟΑΕΔ μπορούν να απευθυνθούν στα ανοικτά καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας ώστε να λάβουν 120 ευρώ από τα επιδόματα αλλά και να εκδώσουν κάρτα ανάληψης όσοι δεν έχουν.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr βάσει Υπουργικής Απόφασης του Υπ. Οικονομικών που ήδη έχει εκδοθεί κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας δίνεται η δυνατότητα σε επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ που δεν είναι κάτοχοι κάρτας ανάληψης μετρητών από αυτόματες ταμειοληπτικές μηχανές (ΑΤΜ), να κάνουν ανάληψη μετρητών από τα υποκαταστήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων που θα οριστούν για αυτόν τον σκοπό.

Συγκεκριμένα, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ ενημερώνει, ότι την  Παρασκευή 3 Ιουλίου και ώρα 12.00 μμ και κατά το χρονικό διάστημα της τραπεζικής αργίας, μπορούν να προσέρχονται στα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) που εξυπηρετούν τους συνταξιούχους, οι άνεργοι δικαιούχοι των παρακάτω επιδομάτων – βοηθημάτων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι κάρτας αναλήψεως μετρητών από αυτόματες ταμειοληπτικές μηχανές (ΑΤΜ):

Α) Τακτικά επιδόματα ανεργίας,
Β) Επιδόματα μακροχρόνια ανέργων
Γ) Βοηθήματα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτων απασχολουμένων.

Το συνολικό εφάπαξ καταβλητέο ποσό επιδομάτων– βοηθημάτων σε καθέναν από τους δικαιούχους κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας έχει ορισθεί από την Υπ. Απόφαση σε 120 ευρώ κατά ανώτατο όριο. Οι δικαιούχοι άνεργοι των παραπάνω παροχών, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι κάρτας αναλήψεως μετρητών από αυτόματες ταμειοληπτικές μηχανές (ΑΤΜ), δύνανται να προσέρχονται στα οριζόμενα για την πληρωμή και των συνταξιούχων υποκαταστήματα της ΕΤΕ, προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά: α) αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας του δικαιούχου (δελτίο
αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, κ.τ.λ.) και β) δηλωθέν στον ΟΑΕΔ βιβλιάριο καταθέσεων ΕΤΕ.


Πηγη:  www.neolaia.gr