ΕΣΠΑ: Όλες οι πληροφορίες για τις 10.000 νέες θέσεις εργασίας

Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους προωθεί μέχρι το φθινόπωρο το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να αντιμετωπίσει το οξύ φαινόμενο της ανεργίας.Σύμφωνα με το Εθνος, η συγκεκριμένη δράση θα υλοποιηθεί από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ενώ έχει προταθεί για να περάσει στο ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτηθεί. Οπως υπογραμμίζουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η συγκεκριμένη δράση δεν έχει πάρει ακόμη την τελική της μορφή, κάτι που αναμένεται να συμβεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το πρόγραμμα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, θα προκηρυχθεί τον Σεπτέμβριο, θα παρέχει κίνητρα στις επιχειρήσεις για να εντάξουν στο δυναμικό τους 10.000 ανέργους, ενώ θα δίνει έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους, γυναίκες και ανέργους από 30 έως 44 ετών.

Την ίδια στιγμή η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Αλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Δήμητρα Χαλκιά ανακοίνωσε την υλοποίηση προγραμμάτων χορήγησης κρατικών ενισχύσεων για νέες θέσεις εργασίας στις περιφέρειες της χώρας, ενώ έκανε λόγο για εξειδίκευση πιστώσεων ύψους 380 εκατ. ευρώ που προορίζονται για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων για νέες θέσεις εργασίας και απευθύνονται και σε νέους ανέργους.

Μάλιστα, η επιχείρηση που θα μετέχει στο πρόγραμμα, θα υποχρεώνεται ύστερα από μικρή περίοδο κατάρτισης να κρατήσει στην εργασία τον ωφελούμενο άνεργο για διάστημα ανάλογο με τους μήνες που επιχορηγήθηκε η θέση εργασίας.

Πηγη:  www.neolaia.gr