ΠΡΟΣΟΧΗ: Πανικός στο facebook από χακερ που εισέβαλαν και ποστάρουν πορνογραφικό υλικό-ΟΔΗΓΙΕΣ

Τις τελευταίες ώρες το Facebook έχει γεμίσει με κακόβουλα μηνύματα, που προβάλουν υποτιθέμενα ακατάλληλα βίντεο για να δελεάσουν περισσότερους χρήστες να τα ανοίξουν.


Στα προφίλ πολλών Λέσβιων και όχι μόνο, ιός ποστάρει πορνογραφικό υλικό και μάλιστα το μήνυμα περιέχει και τη διεύθυνση του χρήστη που το λαμβάνει.

Τα μηνύματα από τους χρήστες πέφτουν "βροχή", προκειμένου να αποφύγουν την παρεξήγηση με τους φίλους που λαμβάνουν υποτίθεται τη συγκεκριμένη δημοσίευση στον τοίχο τους. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν θα πρέπει να ανοίγετε σε καμία περίπτωση το συγκεκριμένο βίντεο, καθώς κινδυνεύετε από τον ιό που μεταφέρει. 

Όπως και να χει πάντως, μια αναστάτωση μεταξύ των φίλων στο facebook υπάρχει...
Μέχρι στιγμής, το Facebook δεν έχει δώσει κατευθυντήριες γραμμές στους «μολυσμένους» χρήστες για να λύσουν αυτό το πρόβλημα.

Συνίσταται να ενημερώσετε το antivirus σας και να κάνετε σάρωση στον υπολογιστή σας για ιούς, καθώς και να διαγράψετε τα προσωρινά αρχεία και τα cookies σας.

Εάν λάβετε μια ειδοποίηση με πορνογραφικό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφύγετε να δώσετε το κλικ σας και να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στον λογαριασμό σας αμέσως.

Τα μηνύματα έρχονται με δημοσιεύσεις στα timelines ανύποπτων χρηστών που έχει προστεθεί το όνομα τους στην κακόβουλη δημοσίευση. Όλο αυτό ξεκινάει από κάποιον χρήστη που έχει ήδη μολυνθεί και εξαπλώνεται καθώς όλο και περισσότεροι προσπαθούν να δουν τα «ακατάλληλα» βίντεο, που φυσικά δεν υπάρχουν.

Σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να δει το βίντεο, οι απατεώνες θα τον οδηγήσουν σε μια ιστοσελίδα που υποτίθεται ότι μοιάζει με το YouTube.

Αν κάποιος πατήσει το Play, το βίντεο δεν θα ξεκινήσει, αλλά θα του ζητηθεί να κάνει εγκατάσταση κάποιο αρχείο που λείπει για να εμφανιστεί το επίμαχο βίντεο.

Αν κάνει την εγκατάσταση, το κακόβουλο λογισμικό, θα εξαπλωθεί στον υπολογιστή του, και θα αρχίσει να κάνει μόνο του δημοσιεύσεις με τον λογαριασμό του θύματος.

Σε κάθε δημοσίευση θα προσθέτει και tags από 19 άτομα, ούτως ώστε να το δούν όσο γίνεται περισσότεροι.

Αν δείτε κάποιο μήνυμα στον «τοίχο» σας μην κάνετε κλικ στον σύνδεσμο που περιέχει.
Αν ήδη κάνατε, αποσυνδεθείτε από το Internet και σκανάρετε τον υπολογιστή σας με κάποιο αξιόπιστο και ενημερωμένο antivirus.

Αν συνδεθείτε και το πρόβλημα συνεχίζει, ελέγξτε το αρχείο host μέσα από το system32 των Windows, γιατί το κακόβουλο λογισμικό μάλλον το έχει αλλάξει.

Το αυθεντικό αρχείο θα το βρείτε από το link στο τέλος της δημοσίευσης. Ελέγξτε τα δύο host files, αν το δικό σας είναι διαφορετικό αλλάξτε το όπως δείχνει η Microsoft.

Όταν τελειώσετε σκανάρετε και πάλι τον υπολογιστή σας.