Συγκέντρωση στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ στην Μυτιλήνη με αφορμή τα 2 χρόνια από το ¨Μαύρο¨ στην ΕΡΤ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ «2 χρόνια αγώνα και συνεχίζουμε»


Την Πέμπτη 11 Ιουνίου, συμπληρώνονται 2 χρόνια από τη φασιστική κίνηση της τότε κυβέρνησης να ρίξει ¨Μαύρο¨ στην ΕΡΤ.

Από τότε ξεκίνησε ο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και των αλληλέγγυων πολιτών ενάντια στο «Μαύρο». Αγώνας που ανέτρεψε το κλείσιμο της ΕΡΤ, βραβεύθηκε από διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσεις και στιγματίστηκε από την απώλεια 19 συναδέλφων μας, μία εξ αυτών η εργαζόμενη στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ.
 
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 το βράδυ

διοργανώνουμε συλλαλητήριο στο προαύλιο της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ μαζί με όσους αγωνίστηκαν μαζί μας αυτά τα δύο χρόνια. Δηλώνουμε τη συνέχιση των αγώνων που δώσαμε μαζί με την κοινωνία, τα κινήματα, και τις συλλογικότητες  για το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης και για μια Ελεύθερη και Ανεξάρτητη Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Δηλώνουμε ότι παραμένουμε στο πλευρό των ανέργων, των ανασφάλιστων, των μεταναστών και όσων δοκιμάζονται από την κρίση και ότι η ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ θα συνεχίσει να είναι η φωνή του κάθε αγωνιζόμενου.  

Αγωνιζόμαστε για μια ΕΡΤ ελεύθερη, δημόσια, με όλες τις δομές της. Σ’ αυτή μας την προσπάθεια θέλουμε συνοδοιπόρο και συμπαραστάτη την κοινωνία των νησιών μας, γιατί ονειρευτήκαμε μια ΕΡΤ ανοικτή σε όλους και αυτό καλούμαστε τώρα να υποστηρίξουμε.
Την ίδια μέρα στο κτίριο της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση τροφίμων τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες των προσφύγων στο Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων «Το Χωριό του Όλοι Μαζί» καθώς και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λέσβου.
Στο κτίριο της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με τις σημαντικότερες στιγμές του 2χρονου αγώνα μας. 


Οι εργαζόμενοι/ες στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ