Τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής για το μεταναστευτικό

Τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής για το μεταναστευτικό.

Στην ακρόαση Φορέων της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για το μεταναστευτικό που διεξήχθη σήμερα στην Αίθουσα Γερουσίας παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκου Βούτση και της Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, παρέστη και τοποθετήθηκε εκ μέρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέλυσε την κρισιμότητα της κατάστασης για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα με βάση τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την Περιφέρεια. Ταυτόχρονα ζήτησε την ενίσχυση της Περιφέρειας για να μπορέσει  να συμβάλλει  στη  λύση του προβλήματος.


Ο κ. Κάρμαντζης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να στελεχωθούν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες στα νησιά και να υπάρξει η αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, επισημαίνοντας ότι παρά τις προφανείς δυσκολίες, μέχρι σήμερα οι τοπικοί φορείς και σύσσωμη η κοινωνία αντιμετωπίζουν την πρωτοφανή κατάσταση με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλλά και στην επιτακτική ανάγκη να προστατευθούν τα νησιά από το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα. «Το θέμα δεν είναι τοπικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κάρμαντζης, «είναι εθνικό και ευρωπαϊκό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί».