Έτοιμο τον Οκτώβριο το έργο «ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΜΥΛΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΘΕΡΜΗΣ»(ΦΩΤΟ)

 «ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΜΥΛΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΘΕΡΜΗΣ», προϋπολογισμού 440.000,00 €.


Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης του Δήμου Λέσβου, Στρατής Τζιμής, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λουτρόπολης Θερμής, Νίκος Σάλτας και οι μηχανικοί  της   Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Μ. Σαρόγλου, αρχιτέκτων και Ε. Σέντας, Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος, με επικεφαλής τον προϊστάμενο    της Τεχνικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Παπαχριστοφόρου,  επισκέφθηκαν χθες και έλεγξαν την πορεία των εργασιών που λαμβάνουν χώρα  δίπλα στο λιμανάκι της Θερμής, όπου βρίσκεται  ο χαρακτηρισμένος διατηρητέος Μύλος.

Ο Δήμος Λέσβου, για να αναδείξει αυτή την περιοχή, που μέχρι πρότινος ήταν μια αδιαμόρφωτη χωμάτινη έκταση,  σε χώρο εκδηλώσεων, συναυλιών, παραστάσεων, εκθέσεων και αναψυχής, αξιοποιώντας τη μελέτη που έγινε το 2003, εξασφάλισε από το ΕΣΠΑ τη χρηματοδότηση του έργου με τίτλο «ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΜΥΛΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΘΕΡΜΗΣ», προϋπολογισμού 440.000,00 €.

Οι υπεύθυνοι του Δήμου Λέσβου,  έθεσαν τις προτάσεις τους για την αρτιότερη  ολοκλήρωση του έργου στους εκπροσώπους  της  αναδόχου   κοινοπραξίας   «Μάντζαρης Χρύσανθος - Κούρου Κομνηνός».

Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες, οι οποίες  πρόκειται να  ολοκληρωθούν μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο,  είναι οι εξής :

Δημιουργία ενός αμφιθεατρικού χώρου υπαίθριων παραστάσεων, μιας παιδικής χαράς, ενός υπαίθριου εκθεσιακού χώρου και ενός υπαίθριου χώρου σκακιού

Πλακόστρωση ενός χώρου περίπου 2000 τ.μ. σε κάναβο με χαράξεις και πρόβλεψη δημιουργίας πεζοδρομίων.

Κατασκευή παρτεριών, δημιουργία χώρων πρασίνου και φυτεύσεις.

Δημιουργία θέσεων στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της πλατείας.
Τοποθέτηση βελτιωμένου τύπου φωτιστικών αστικού φωτισμού κορυφής. Οι ιστοί  θα υποστούν κατάλληλη επεξεργασία και βαφή, ώστε να είναι κατάλληλοι, για να τοποθετηθούν σε θαλάσσιο, έντονο διαβρωτικό περιβάλλον.


Η γενικότερη αυτή  ανάπλαση, όπως φαίνεται στη συνημμένη εικονιζόμενη κάτοψη,  θα αναβαθμίσει την περιοχή και  θα την  καταστήσει χώρο προσέλευσης κατοίκων αλλά και επισκεπτών,  ενώ ταυτόχρονα θα αναδείξει τα γειτνιάζοντα μνημεία του Μύλου και του Σάρλιτζα.