Χ. Αθανασίου «Λήψη συγκεκριμένων μέτρων και αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου της Ελληνικής Ιθαγένειας σε μετανάστες»

Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, στην οποία  μετέχει και ο υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, έχει εισαχθεί προς επεξεργασία το Σχέδιο Νόμου για τη Μετανάστευση και  την Ιθαγένεια.


Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ύστερα από πρόταση του κ. Αθανασίου, εκλήθησαν να παραστούν και να διατυπώσουν τις απόψεις τους, μεταξύ των άλλων και οι Περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, εκπροσωπώντας την κ. Καλογήρου, η οποία είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις της Περιφέρειας στη Μυτιλήνη.

Ο κ. Κάρμαντζης μετέφερε τις ανησυχίες της κ. Καλογήρου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά μας, από την ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση, και ο ίδιος παρουσίασε ανάγλυφα την εικόνα αυτή. Παρέθεσε, μάλιστα, και διασταυρωμένα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι παράνομοι μετανάστες που εισήλθαν  στη χώρα μας, κυρίως από τα θαλάσσια σύνορα κατά τους μήνες Ιανουάριο έως και Μάϊο του 2015, αυξήθηκαν κατά 600% σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του 2014.

Ο κ. Αθανασίου ζήτησε άμεσα τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων και την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου απονομής της Ελληνικής Ιθαγένειας σε μετανάστες, διότι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου θα ενθαρρύνεται η προσέλευση τους στη χώρα μας.


Το σχετικό νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια  της Βουλής τις προσεχείς ημέρες.