«Έχουμε χάσει τα νούμερα με τους μετανάστες στη Λέσβο»

«Έχουμε χάσει πια τα νούμερα. Δεν ξέρουμε ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη προσέλευση, υποθέτω ότι είμαστε γύρω στους 2.500 αυτή τη στιγμή και όταν έρχονται, στη συνέχεια φεύγουν, δεν θέλουν οι ίδιοι να μείνουν εδώ»..


δήλωσε τη Δευτέρα στον Βήμα FM ο δήμαρχος της Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές στο νησί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι μετανάστες «Έρχονται για να φύγουν προς την Ευρώπη, έχουν ο καθένας τον στόχο του.

Δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα, δεν υπάρχει τίποτα μέχρι στιγμής τουλάχιστον, πέραν κάποιων επισκέψεων που είχαμε και κάποιων όμορφων λόγων. Το να μας δίνουν κουράγιο κλπ., ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα».

«Εμείς κάναμε απεγνωσμένες προσπάθειες, προκειμένου να μην κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι αριστερά και δεξιά στο νησί. Κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες, προκειμένου να μένουν σε κάποιο σημείο, να περιμένουν να πάνε κάποια λεωφορεία να τους διακινούν. Εγώ δεν επιλέγω κανένα σημείο, οι ίδιοι επιλέγουν και βγαίνουν εκεί.

Οπότε από εκεί που έρχονται πρέπει να υπάρχει ένας χώρος να περιμένουν, να μην κυκλοφορούν και παίρνουν το δρόμο να περπατήσουν εξήντα χιλιόμετρα για να έρθουν στη Μυτιλήνη. Σε αυτό το σημείο που βγαίνουν θέλουμε να κάνουμε κάποιους χώρους, να υπάρχουν κάποιες συνθήκες υγιεινής διαβίωσης εκεί, να περιμένουν μέχρι να στείλουμε λεωφορεία να τους παραλάβουν και να τους μεταφέρουν στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Λέμε σε κάθε περιοχή όπου εισέρχονται στο νησί μας οι μετανάστες, σε αυτή την περιοχή να υπάρχει ένας χώρος να περιμένουν, προκειμένου να τους παραλάβουμε κι αυτή τη στιγμή παίζουμε πια με την τύχη του νησιού μας, παίζουμε με την τύχη του τι θα γίνει η τουριστική κίνηση το καλοκαίρι, αλλά και για τα επόμενα χρόνια», τόνισε ακόμη.


Πηγη newsbeast.gr