Δράσεις με το Ποδήλατο για την Ημέρα Περιβάλλοντος στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Καλλονής

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2015, το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Καλλονής σε συνεργασία με το Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής ν. Λέσβου κ. Ιωάννη  Τσιόπα προχώρησε σε δράσεις ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των μικρών μαθητών, γονέων κι εκπαιδευτικών, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015.


Συγκεκριμένα:

Έγινε ενημέρωση μαθητών κι εκπαιδευτικών για  την ορθή χρήση του ποδηλάτου στη ζωή μας και την κυκλοφοριακή συμπεριφορά, από το Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής ν. Λέσβου, κ. Ιωάννη Τσιόπα. Μοιράστηκε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα για τους γονείς.

Ακολούθησαν παιχνίδια κυκλοφοριακής αγωγής με τα παιδιά και τα ποδήλατά τους στην αυλή του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Καλλονής, από τον Σχολικό Σύμβουλο και τους Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής του σχολείου, Χαράλαμπο Δοματά και Θάλεια Γκόλτσιου

Έγινε ποδηλατική διαδρομή με τα παιδιά της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου προς το χώρο αναψυχής της Αγίας Τριάδας, στην Καλλονή.

Σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλλονής πραγματοποιήθηκε συμβολικός καθαρισμός του χώρου που μας φιλοξενούσε και τέλος

Έγινε διαδραστικό παιχνίδι με τα παιδιά στη διάρκεια του οποίου κληρώθηκαν φώτα ποδηλάτου για νυχτερινή πορεία σε κάποιους τυχερούς μαθητές.


Πιστεύοντας σε ένα καθαρότερο περιβάλλον και υιοθετώντας πιο φιλοπεριβαλλοντικές συμπεριφορές και στάσεις ζωής, στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Καλλονής, κάναμε την αρχή!