Δραστηριότητες του 3ου Συστήματος ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης

Δραστηριότητες του 3ου Συστήματος ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης


1.
Γέμισε την Κυριακή το πρωί η αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Μυτιλήνης «ο Θεόφιλος» από φίλους της θάλασσας κι άλλους ενδιαφερόμενους, στο σεμινάριο για τη μετεωρολογία που συνδιοργάνωσαν το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης στα πλαίσια της Σχολής Ιστιοπλοϊας Ανοιχτής Θάλασσας του Ομίλου.

Εισηγητής ο γνωστός μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός ο οποίος με έναν ιδιαίτερο τρόπο έκανε προσιτά από όλους τους συμμετέχοντες τα μυστικά της μετεωρολογίας.

Ιδιαίτερα ας σημειωθεί ότι ο Τάσος Αρνιακός μίλησε φορώντας την προσκοπική του στολή εντυπωσιάζοντας όσους δεν ήξεραν ότι ο γνωστός μετεωρολόγος είναι εν ενεργεία Αρχηγός Εκπαιδευτής του Σώματος Ελλήνων προσκόπων.

2

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η δράση των Λυκοπούλων του 3ου Συστήματος ναυτοπροσκόπων της Μυτιλήνης που το περασμένο Σαββάτο γιορτάσαν την παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον μαζί με τα απολιθωμένα ζώα του δάσους της Λέσβου ηλικίας 20 εκατομμυρίων ετών!

Με σύνθημα «Αγαπάμε και προστατεύουμε το περιβάλλον» τα Λυκόπουλα με τους βαθμοφόρους τους επισκέφθηκαν το Κέντρο Ενημέρωσης του Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου Λέσβου στη Μυτιλήνη όπου λειτουργεί η έκθεση για τα απολιθωμένα ζώα του Δάσους. Ξεναγήθηκαν στην πανίδα του νησιού ενώ με μικροσκόπια γνώρισαν κελύφη σαλιγκαριών ακόμα και δόντια αλιγατόρων που ζούσαν στο νησί πριν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Απόδειξη της αξίας της φύσης που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με εφήμερα κριτήρια.


Ακολούθησε επίσκεψη στο κάστρο της Μυτιλήνης όπου τα Λυκόπουλα γνώρισαν τις ομορφιές του δομημένου περιβάλλοντος και της ιστορίας του ενώ η μέρα έκλεισε στο «φάρο των Προσκόπων» στο φάρο της Φυκιότρυπας. Γιατί όλοι στη ζωή μας χρειαζόμαστε ένα φάρο μέσα στα σκοτάδια να μας δείχνει το δρόμο να τα καταφέρουμε...