Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Λέσβου: «κλειδιά» η συμμετοχή και η συνεργασία

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών «Οργανισμός Τουριστικής Προβολής: «κλειδιά» η συμμετοχή και η συνεργασία»


Η «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών» ήταν η μόνη δημοτική παράταξη που επέλεξε να συμμετάσχει στην ανοιχτή συνάντηση που διοργάνωσε χθες η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, για το σημαντικότατο θέμα του Τουρισμού. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι διαφόρων εμπλεκομένων φορέων, κεντρική θέση είχε το θέμα του υπό ίδρυση Οργανισμού Τουριστικής Προβολής. Η συζήτηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, με ευρεία συμμετοχή και υψηλής ποιότητας τοποθετήσεις.

Με χαρά διαπιστώνουμε ότι χάρη στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας και συγκεκριμένα του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη κ. Κατρακάζου, φαίνεται να ανατρέπεται επιτέλους η μονολιθική, άκαμπτη και εν τέλει πρόχειρη προσέγγιση της Δημοτικής Αρχής Γαληνού στο θέμα του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου, την οποία εξάλλου είμασταν η μόνη δημοτική παράταξη που κατήγγειλε, προβάλλοντας τεκμηριωμένες αντιρρήσεις και συγκεκριμένες αντιπροτάσεις. Η Δημοτική Αρχή, δια των εκπρόσωπων της κ.κ. Κ. Αστυρακάκη και Π. Πίτσιου, αποδέχτηκε τελικά μια ευρεία, ανοιχτή και χωρίς αποκλεισμούς διαδικασία για τη διαμόρφωση του καταστατικού του Οργανισμού, την ίδια διαδικασία δηλαδή που έως και πριν λίγες ημέρες απέρριπτε ως χρονοβόρα και περιττή.

Όλοι εμείς της «Πρωτοβουλίας» δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την επιμονή μας στο ζήτημα. Ευχαριστούμε δημόσια τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την αποφασιστική παρέμβασή του και δηλώνουμε απερίφραστα την επιθυμία μας για στήριξη της νέας διαδικασίας και συμμετοχή μας σε αυτή με εμπεριστατωμένες προτάσεις. Προτρέπουμε δε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, μεμονωμένους πολίτες αλλά και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να συμμετάσχουν, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ένα ακόμα ευχάριστο συμπέρασμα που προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση και πρέπει να αναφερθεί, είναι το υψηλό επίπεδο της αρμόδιας για την τουριστική προβολή υπηρεσίας της Περιφέρειας. Ευχόμαστε η ήδη παραγωγική υπηρεσία να χειραφετηθεί ακόμη περισσότερο από τους πολιτικούς της προϊσταμένους, ώστε να επιτύχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.


Οι εξελίξεις μας προσπερνούν. Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας. Μπορούμε να τον κερδίσουμε, αρκεί να μην τον σπαταλάμε σε πρόχειρους, κοντόφθαλμούς και φοβικούς σχεδιασμούς. Η γνώση, η εμπειρία, η εξωστρέφεια και η συνεργασία είναι τα εργαλεία μας.