Πορείες αντιεξουσιαστών το Σαββατοκύριακο για τους μετανάστες

"Θερμό" αναμένεται το Σαββατοκύριακο

"Θερμό" αναμένεται το Σαββατοκύριακο καθώς στη σκιά των επεισοδίων στο λιμάνι τις προηγούμενες ημέρες, αντιεξουσιαστές οργανώνουν πορεία το απόγευμα του Σαββάτου και την Κυριακή στο κέντρο της Μυτιλήνης αλλά και στον Καρά Τεπέ με την ευκαιρία και την Παγκόσμια ημέρα προσφύγων το Σάββατο 20 Ιουνίου.

Ειδικότερα όπως έχουν ανακοινώσει με αφίσες στο κέντρο της Μυτιλήνης το Σάββατο έχουν προγραμματίσει στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση στα Κεντρικά Λύκεια, ενώ την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει μηχανοκίνητη πορεία προς το κέντρο του Δήμου στον Καρά Τεπέ. Σε μια περίοδο που τα "πνεύματα" είναι ήδη οξυμένα μετά τα τελευταία επεισόδια, το λιμενικό αλλά και η αστυνομία αναμένεται να λάβουν αυξημένα μέτρα για το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν νέες εντάσεις.

Και αυτό γιατί μια πορεία στο χώρο του Καρά Τεπέ μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις και από τη μεριά των μεταναστών με απρόβλεπτες εξελίξεις. 

Την ίδια ώρα η κοινωνία του νησιού ζητά να αποκατασταθεί η ηρεμία καθώς τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών  καλλιεργούν κλίμα αντιδράσεων, σε βάρος των μεταναστών.


Πηγη lesvosreport.gr