Αντιπρόεδρος στη CPMR η η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου (ΦΩΤΟ)

Πρώτη Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας της Διάσκεψης των Παράκτιων και Απομακρυσμένων Περιοχών της Ευρώπης (CPMR) εκλέχθηκε την Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου


Πρώτη Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας της Διάσκεψης των Παράκτιων και Απομακρυσμένων Περιοχών της Ευρώπης (CPMR) εκλέχθηκε την Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα. Χριστιάνα Καλογήρου, στη Γενική Συνέλευση της Επιτροπής. Παράλληλα, η κα. Καλογήρου εκλέχτηκε και μέλος του Πολιτικού Γραφείου –του ανώτατου πολιτικού οργάνου- της CPMR.

Η CPMR εκπροσωπεί περίπου 160 Περιφέρειες από όλη την Ευρώπη, κυρίως Περιφέρειες παραθαλάσσιες και συνοριακές και αποτελεί τον ισχυρότερο φορέα προώθησης των θεμάτων περιφερειακής και νησιωτικής πολιτικής στην Ευρώπη.

Αμέσως μετά την εκλογή της η κα. Καλογήρου δήλωσε: «Η οργανωμένη προσπάθεια εξωστρέφειας που ξεκίνησε με τη δημιουργία γραφείου εκπροσώπησης στις Βρυξέλλες συνεχίζεται με τη σημερινή μου εκλογή στη θέση του πρώτου Αντιπροέδρου.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διεκδικεί για τα νησιά μας θέση ισότιμου συνομιλητή με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές περιφέρειες και άμεσης επαφής με τα ευρωπαϊκά όργανα και χρηματοδότηση μιας ανάπτυξης συμβατής με τη νησιωτικότητα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους».