Κοσμοσυρροή για την πανήγυρη του Αγίου Θεράποντα Μυτιλήνης-Πλήθος πιστών έσπευσε να ασπαστεί το χέρι του Αγίου Σπυρίδωνος(φώτο)

Σε πόλο έλξης πιστών από όλη τη Λέσβο μετατράπηκε χθες ο Ναός του Αγίου Θεράποντος στην Μυτιλήνη, ανήμερα της εορτής του Αγίου, καθώς φέτος μεταφέρθηκε η «Τίμια Χείρα» του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα, που θα εκτίθεται για τους προσκυνητές μέχρι και σήμερα το μεσημέρι.


Εκτός από το λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα εκτίθεται, όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, και τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Θεράποντα. Εκτός από την Κωνσταντινούπολη, Άγια λείψανα του Αγίου Θεράποντος φυλάσσονται στην Κοινοβιακή Ιερά Μονή Ζωγράφου του Αγίου Όρους, στον Ναό Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου και στο Ναό της Μυτιλήνης.

Χθες το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Από το πρωί μέχρι το βράδυ συνεχιζόταν η ροή των προσκυνητών προς το ναό του Αγίου Θεράποντος, καθώς από το απόγευμα και την τέλεση του μεθεόρτιου Εσπερινού η Εκκλησία συνέχισε μέχρι το βράδυ με την παράκληση στον Άγιο Σπυρίδωνα και τους χαιρετισμούς του Αγίου Θεράποντος.

Για σήμερα Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει παράκληση υπέρ των μαθητών για τις επικείμενες πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ στη 1 το μεσημέρι οι ιερείς της Κέρκυρας θα ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής, αναχωρώντας από το νησί μας με το τμήμα του λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος.

Πηγή ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ/ ΦΩΤΟ ΠΑΤΕΡ ΣΤΡΑΤΗΣ ΓΙΟΥΖΜΑΣ