Με επιτυχία η ημερίδα στην Γέρα με θέμα «ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ-Ασφαλή μετακίνηση στην περιοχή μας»

Το Γυμνάσιο Γέρας στο πλαίσιο του Προγράμματος του Κοινωνικού Σχολείου διοργάνωσε Ημερίδα ευαισθητοποίησης


Το Γυμνάσιο Γέρας στο πλαίσιο του Προγράμματος του Κοινωνικού Σχολείου διοργάνωσε Ημερίδα ευαισθητοποίησης, σε συνεργασία με το Λύκειο Γέρας, το ΕΠΑ.Λ Γέρας, τον Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Σκοπέλου το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, την Τροχαία Μυτιλήνης, τη Σχολή Οδηγών «Παναγιώτης Κούμπας», τη Δημοτική Κοινότητα Παπάδου και τους μαθητές εμπλεκόμενους διαδραστικά, στο θέμα της ασφαλούς μετακίνησης στην περιοχή μας.

Σε συνέχεια του προγράμματος ecomobility, που υλοποίησε για την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση στην περιοχή μας και μετά την ανάδειξη του προβλήματος της ανασφαλούς μετακίνησης καθώς και των πολλών και μοιραίων τροχαίων στη Γέρα, προχώρησε ουσιαστικά, ως ανατροφοδότηση αλλά και επέκταση του θέματος, στην προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας μετακίνησης.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Πολιτισμού «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ» στον Παπάδο, την Κυριακή 10 Μαΐου- γιορτή της ΜΗΤΕΡΑΣ, την οποία αφιέρωσε φέτος στην ασφαλή μετακίνηση.

Στην εκδήλωση τονίστηκε η «δύναμη» και η μοναδική χαρισματική φύση της ΜΗΤΕΡΑΣ στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και η αναγκαιότητα να διαδραματίσει ρόλο στην προσπάθεια αλλαγής νοοτροπίας στην οδηγική συμπεριφορά και γενικότερα, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και τη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης στην περιοχή.

Οι μαθητές μας παρουσίασαν τις εργασίες τους και έθεσαν τα ερωτήματα στους ομιλητές κ. Παναγιώτη Κούμπα  -εκπαιδευτή υποψήφιων οδηγών, κ. Μπάμπη Κατσαράκη- Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Γέρας, τον κ. Πέτρο Σουρτζή- Ιατρό νευροχειρουργό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στους εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση, όπως σχολίασε το Ακροατήριο, και πιστεύουμε εποικοδομητική για την ευαίσθητη περιοχή μας στον τομέα αυτό. Το συμπέρασμα στο οποίο από κοινού καταλήξαμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ήταν ότι τέτοιες συναντήσεις είναι ανάγκη να επαναληφθούν σε πολλά επίπεδα και φορείς.

Αίσθηση προκάλεσε η άνεση καθώς και η οργανωμένη και συγκροτημένη παρουσία – συμμετοχή των μαθητών που είχαν τον κύριο ρόλο.

Η υπεύθυνη Εκπαιδευτικός
Ελένη Μακρίδου