Συναγερμός χτες για πυρκαγιά πίσω από το Αεροδρόμιο Μυτιλήνης-Έκκληση του Δημάρχου να καθαριστούν τα ιδιωτικά χωράφια από τα ξερά χόρτα

Συναγερμός σήμανε χθες το απόγευμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης, όταν ειδοποιήθηκε από διερχόμενο οδηγό για φωτιά πίσω από το Αεροδρόμιο.


Μέσα σε λίγα λεπτά είχαν σπεύσει στην περιοχή και συγκεκριμένα στον δρόμο που οδηγεί στην Αγία Μαρίνα δύο οχήματα με τέσσερις πυροσβέστες, που αντιμετώπισαν άμεσα και αποτελεσματικά το συμβάν, πριν επεκταθεί. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η φωτιά πιθανώς προκλήθηκε από αναμμένο τσιγάρο σε κτήμα, δίπλα ακριβώς από τον δρόμο.

Κατά σύμπτωση, στην περιοχή βρισκόταν αυτή την ώρα ο Δήμαρχος που διαπίστωσε ότι πράγματι η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν άμεση και αποτελεσματική, ενώ παράλληλα επεσήμανε τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την εκδήλωση πυρκαγιών από κτήματα που δεν έχουν καθαριστεί. «Απευθύνω έκκληση σε όλους τους πολίτες να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό των κτημάτων και των οικοπέδων τους, αφού η συγκεκριμένη φωτιά ξεκίνησε από χόρτα μισού μέτρου δίπλα στον δρόμο και μέσα σε κτήμα. Πρέπει όλοι να λάβουν τα μέτρα τους και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους για να μην κινδυνεύσουν περιουσίες ή ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Ως Δήμος θα ελέγξουμε αν εφαρμόζεται η νομοθεσία για το καλό όλων».


Πηγη ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ/ ΝΤΙΝΑ ΒΕΡΒΕΡΗ