Στην Μυτιλήνη το 40ο Συνέδριο Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ-Μεγάλη προβολή του νησιού μας από 160 συνέδρους

Η Μυτιλήνη επιλέχθηκε φέτος για να διεξαχθεί το 40ο Πανελλήνιο συνέδριο της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ.


160 σύνεδροι και παρατηρητές, Διευθυντικά στελέχη, θα έρθουν στην πόλη μας απ' όλη την Ελλάδα για το τετραήμερο από τις 27 έως την 31η τρεχ.

Θέμα του συνεδρίου «Μουσικές διαδρομές του πολιτισμού μας. Μουσικές του Αιγαίου»

Την προσεχή Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 στις 7:30 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης ανοίγει τις πύλες του το 40ό Συνέδριο της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ με την εκδήλωση «Μουσικές Διαδρομές του Πολιτισμού μας – Μουσικές του Αιγαίου», στην οποία μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί η μουσικοχορευτική παράδοση της Λέσβου και της Μικρασίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσοτοπιτών Λέσβου και το Αναγνωστήριο Αγιάσου.

Δυο ζωντανές ορχήστρες (του Βαγγέλη Σαραντίδη και του Κέντρου Σπουδών Ανατολικής Μουσικής) θα συνοδέψουν (αντίστοιχα) τα χορευτικά τμήματα των δυο συλλόγων, που πρωτοστατούν στην υπηρεσία του λαϊκού μας πολιτισμού, και το πρόγραμμα θα κλείσει με τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πλούσιο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και κοινωνικές δράσεις:

α) Δράση αλληλεγγύης του ομίλου ΟΤΕ για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Λέσβου στο παλαιό Δημαρχείο.

Κρίνοντας ότι η επισιτιστική κρίση που βιώνουμε είναι έντονη, προτιμήθηκε η προσφορά χρηματικού ποσού στο κοινωνικό παντοπωλείο από τη διοργάνωση συναυλίας με γνωστό τραγουδιστή.

β) Παράσταση Θεάτρου Σκιών: «Ο καραγκιόζης στο Μουσικό πανηγύρι», στο Δημοτικό Θέατρο, από το Σπαθάριο Μουσείο και το Γιάννη Νταγιάκο.

Η πρώτη μέρα της άφιξης των συνέδρων περιλαμβάνει προαιρετικά εκδρομή στη Μ. Ασία, Αϊβαλί, Πέργαμο και Μοσχονήσια.

Την Πέμπτη στις 8:30 το πρωί, οι σύνεδροι θα περιηγηθούν στο νησί και θα επισκεφτούν την Ιερά Μονή Αγ. Ραφαήλ, Παμμεγίστων Ταξιαρχών και ανάβαση σε Πέτρα και Μήθυμνα.
Στις 7:30 το απόγευμα, θα κηρυχθεί η επίσημη έναρξη του συνεδρίου. Μετά τους χαιρετισμούς, το λόγο θα πάρει ο συγγραφέας ερευνητής Απ. Γονιδέλλης, με θέμα «Λυρική  Ποίηση Μουσική στην Αρχαία Λέσβο».

Το μουσικό σχολείο θ' αποδώσει  απόσπασμα από το μιούζικαλ «Η Μελωδία της Ευτυχίας».
Θ ακολουθήσουν βραβεύσεις των δύο Μικρασιατικών συλλόγων: της «Επ. Σκάλας» και της Σκ. Λουτρών «Το Δελφίνι».

Μετά τους παραδοσιακούς χορούς του πολιτιστικού Συλλόγου Μεσοτόπου, ο Μουσικολόγος Ν. Ανδρίκος θα μιλήσει με θέμα «Η μουσική στη Λέσβο. Ρεπερτόριο, ταυτότητα». Το βράδυ θα κλείσει με τα μουσικά σύνολα από το Κέντρο Σπουδών Ανατολικής Μουσικής του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.

Την Παρασκευή το συνέδριο ξεκινά στις 9 το πρωί στο Επιμελητήριο Λέσβου, με τη διαδικασία της εκλογής του προεδρείου και το Διοικητικό απολογισμό από την Πρόεδρο Χρ. Νικολέττα, του Οικονομικού απολογισμού από την Ταμία Κυρ. Νικολαΐδη και την έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής από την Πρόεδρο Ολ. Σακλή.

Στις 12:30 μ.μ. θα γίνει ενημέρωση για το «Μουσείο Τηλεπικοινωνιών» από την Υποδιευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ Σταυρούλα Αγγελοπούλου και στις 7:30 το απόγευμα, η παράσταση Θεάτρου Σκιών στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, από το Σπαθάριο Μουσείο και το Γιάννη Νταγιάκο.

Το Σάββατο στις 9 π.μ. οι εργασίες του 40ου συνεδρίου ΠΕΕ ΟΤΕ στο Επιμελητήριο Λέσβου, θα συνεχιστούν, με παρουσίαση προγράμματος δράσης από τον Γ.Γ. ΠΕΕ ΟΤΕ.
Θ' ακολουθήσει η έκδοση ψηφισμάτων για διάφορα θέματα και η εκλογή πόλεων για το 41ο Συνέδριο ΠΕΕ ΟΤΕ, για το 12ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και για την 7η χορωδιακή συνάντηση.

Στις 9 το βράδυ, θα γίνει μεγάλη λαϊκή ρεμπέτικη βραδιά στο ξενοδοχείο «Elysion».
Για την Κυριακή έχει προγραμματιστεί προαιρετική εκδρομή στο Αϊβαλί και τα Μοσχονήσια.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, στο φουαγιέ του Επιμελητηρίου θα λειτουργούν εκθέσεις φωτογραφιών του Felich Sartio για το διωγμό του 1914 από τη Φώκαια, αποξηραμένων φυτών του συνταξιούχου ΟΤΕ Ηλία Μεφίρη, αρχειακού γραμματοσήμου με μουσικά θέματα παλαιών τηλεγραφημάτων βυζαντινής αγιογραφίας (ιδιωτική συλλογή) του πρώην εργαζ. ΟΤΕ Μάκη Βενέτα.