Μικροί πυροσβέστες από το Δημοτικό Σχολείο Παπάδου Γέρας Λέσβου (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 22 Μαΐου η δράση που διοργανώθηκε από το Δημοτικό Σχολείο Παπάδου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Παπάδου, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Τρεις πυροσβέστες με δύο πυροσβεστικά οχήματα παραβρέθηκαν στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, όπου ενημέρωσαν τους μικρούς μαθητές για θέματα ασφάλειας, πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιάς. Τα παιδιά είδαν από κοντά τα «σύνεργα» των πυροσβεστών, έπιασαν μάνικες και φόρεσαν κράνη και έλυσαν όποια απορία είχαν όσον αφορά τη φωτιά και τους κινδύνους που αυτή κρύβει.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά δράση του Σχολείου μας για την ενημέρωση μικρών και μεγάλων σε θέματα ασφάλειας, καθώς είχε προηγηθεί βιωματική δράση σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Ευχαριστούμε τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Πύραρχο κ. Νικόλαο Μπαμπάκο, ο οποίος μας παρείχε την άδεια για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης.
Ευχαριστούμε τον Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου, Πυρονόμο κ. Ερμόλαο Δούκα για την έμπρακτη συνεισφορά του και τη συμμετοχή του στην ενημέρωση των μαθητών.

Τέλος, ευχαριστούμε τον Πυροσβέστη Πενταετούς Υποχρέωσης κ Παναγιώτη Ψωμά, ο οποίος συμμετείχε  στο εγχείρημα αυτό εθελοντικά και βρισκόμενος εκτός υπηρεσίας.

Ευελπιστούμε ότι με τη συνεργασία των αρμοδίων φορέων θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν και άλλες δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης όλων μας.