Πανελλήνιες 2015: Οι απαντήσεις στην Νεοελληνική Γλώσσα

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου οι Πανελλήνιες Εξετάσεις όπου οι μαθητές (γεννηθέντες 1997) καταβάλλουν τη δική τους προσπάθεια για να εισέλθουν στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της προτίμησής τους!


Θέμα που έχει να κάνει με την πολιτιστική κληρονομιά έπεσε στο θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.


Τίτλος του θέματος: «Εμείς και οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης»

Πρόκειται για κείμενο του ομότιμου καθηγητή αρχαιολογίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλη Λαμπρινουδάκη και αφορά τους αρχαιολογικούς χώρους. Από τους υποψήφιους ζητήθηκε να γράψουν ομιλία αναφορικά με την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς.  




Το κείμενο του Β. Λαμπρινουδάκη, «Εμείς και οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης», βρίσκεται στον συλλογικό τόμο «Διάζωμα» κίνηση πολιτών για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, Εκδόσεις Διάζωμα 2009.

Το θέμα θεωρείται αναμενόμενο και λόγω του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων

Από πολύ νωρίς τα παιδιά άρχισαν να φτάνουν στα εξεταστικά κέντρα, για να περάσουν τον πρώτο σκόπελο των εξετάσεων.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr αλλά και στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου www.sch.gr.


Οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο. Σημειώνεται ότι μετά τις 15 Ιουνίου θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας , ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.