Δράσεις του 3ου Συστήματος Ναυτοπρόσκόπων Μυτιλήνης (ΦΩΤΟ)

Ως ιδιαίτερα χρήσιμη κρίνεται η συνάντηση γνωριμίας με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) που συνδιοργάνωσαν το περασμένο Σαββάτο το απόγευμα στο χώρο της Ομάδας του Συστήματος ο Σύλλογος οικογένειας ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης και η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης.


Η συνάντηση διήρκεσε περί τις τρεις ώρες και στη διάρκεια της αναπτύχθηκε ένας πολύ χρήσιμος διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων γονέων παιδιών μελών του Συστήματος, των στελεχών του ΚΕΘΕΑ και γονιών μελών του Συλλόγου οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης

Οι Ανιχνευτές του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης συζήτησαν για το ρατσισμό

Ένα αλλιώτικο διήμερο έζησαν οι Ανιχνευτές - μέλη της Κοινότητας του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης (μεγάλοι έφηβοι ηλικίας 15 έως 18 ετών) με αφορμή την Ημέρα κατά του Ρατσισμού που τιμήθηκε το περασμένο Σαββάτο.

Γύρω από το τζάκι του παλιού στρατιωτικού φυλακίου την περιοχή της Φυκιότρυπας στη σκιά του μεγάλου κάστρου της Μυτιλήνης, συζήτησαν επί ώρες για το ρατσισμό, την ιστορία του φαινομένου, τις σύγχρονες μορφές ρατσισμού και τους τρόπους αντιμετώπισης του.
Την Κυριακή το πρωί επισκέφθηκαν το χιλιόχρονο κάστρο της Μυτιλήνης γνωρίζοντας άγνωστα στοιχεία της ιστορίας του αλλά και κάθε κομμάτι του.


ΟΙ Ανιχνευτές ευχαριστούν το Σύνδεσμό Εφέδρων Καταδρομέων Νομού Λέσβου που διαχειρίζεται το χώρο του φυλακίου για την παραχώρηση του.