Τραμπουκισμοί αντιεξουσιαστών σε ημερίδα της ΟΝΝΕΔ στην Μυτιλήνη-Ανακοινώσεις από ΟΝΝΕΔ και ΝΟΔΕ Λέσβου (Φώτο)

Η  προγραμματισμένη χθεσινή ημερίδα της ΟΝΝΕΔ  Λέσβου με θέμα «Μεταναστευτική Πολιτική στην Ελλάδα.Το παράδειγμα της Λέσβου . Προτάσεις –Κατευθύνσεις-Πολιτικές» στο ξενοδοχείο Λέσβιον ματαιώθηκε λόγο εξαγριωμένου πλήθους από αντεξουσιαστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά της Λέσβου μπλόκαραν την είσοδο του ξενοδοχείου Λέσβιον στην προκυμαία Μυτιλήνης με σκοπό να ματαιώσουν την εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ και να καταγγείλουν με αυτόν τον τρόπο τις πολιτικές των κυβερνήσεων για το μεταναστευτικό θέμα.

Στη διάρκεια της ημερίδας επρόκειτο να μιλήσουν οι:

Μανούσος Μαραγκουδάκης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

«Η επιθυμία και η δυνατότητα μετάβασης της Ελλάδας από έθνος – κράτος σε πολυπολιτισμική δημοκρατία»

Άγγελος Τσιγκρής, Δικηγόρος – Εγκληματολόγος, π. Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Για μια ορθολογική πολιτική ελέγχου της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ανακοίνωση από την ΟΝΝΕΔ Λέσβου

Σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκε έξω απο το ξενοδοχείο Λέσβιον, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ με θέμα " Τη μεταναστευτική πολιτική στη Ελλάδα", με σκοπό να παρεμποδίσει την είσοδο των προσκεκλημένων ομιλητών και του κοινού.


Παρά τις "φιλότιμες" προσπάθειες της συγκεκριμένης ομάδας να προκαλέσει ένταση, μέσω προκλητικών φραστικών επιθέσεων, η ΟΝΝΕΔ Λέσβου θέλοντας να επικρατησει σύνεση και ηρεμία, αποφάσισε ως οργανωτική αρχή τη ματαίωση της εκδηλώσης. 

Εν έτει 2015, το θεμελιώδες συνταγματικό δικαιώμα της ελευθερίας του λόγου ειναι δυνατόν όπως αποστερηθεί από μία πολύ μικρή ομάδα ατόμων. Αυτοί που επικαλούνται τη δημοκρατία και τις αρχές της, εκείνοι ήταν που τις καταπάτησαν πρώτοι με τον πλέον προφανή τρόπο. 

Η ΟΝΝΕΔ Λέσβου δεν πρόκειται να δειλιάσει απέναντι σε τέτοιου είδους καταδικαστέες και αντιδημοκρατικές κινήσεις, οι οποίες μόνο ως υποκριτικές μπορούν να εκληφθούν, λαμβάνοντας υπόψη ότι τους ζητήθηκε να συμμετάσχουν ώστε να εκφράσουν τις θέσεις τους σχετικά με τη θεματική της ημερίδας, το οποίο και αρνήθηκαν. 

Η ΟΝΝΕΔ Λέσβου θα συνεχίσει τις δράσεις και τις παρεμβάσεις της, στη βάση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της ελευθερίας του λόγου.

Κλείνοντας διερωτάται κανείς, ποιος διαφυλάσσει τα δημοκρατικά μας δικαιώματα; Μπορεί κάποιος; Τα συμπεράσματα δικά σας...

Εκ του γραφείου Τύπου. 


Ανακοίνωση από την ΝΟΔΕ Λέσβου

ΝΟΔΕ Λέσβου «Φασίζουσα και τραμπουκική παρέμβαση ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου στην ημερίδα της ΟΝΝΕΔ»

Η Ν.Ο.Δ.Ε. Λέσβου καταδικάζει απερίφραστα την αναγκαστική αναβολή της ημερίδας “ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, προτάσεις – κατευθύνσεις - πολιτικές”

Η Ν.Ο.Δ.Ε. Λέσβου καταδικάζει απερίφραστα την αναγκαστική αναβολή της ημερίδας “ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, προτάσεις – κατευθύνσεις - πολιτικές”,  η οποία διοργανώθηκε από την ΟΝΝΕΔ Νήσου Λέσβου και θα λάμβανε χώρα χθες το απόγευμα στις 18:00 μ.μ. σε γνωστό Ξενοδοχείο της Μυτιλήνης, μετά από τη φασίζουσα και τραμπουκική παρέμβαση ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και κουκουλοφόρων.

Τα άτομα αυτά, μαζεύτηκαν από νωρίς έξω από το ξενοδοχείο όπου θα γινόταν η συγκεκριμένη ημερίδα και παρεμπόδισαν ετσιθελικά τη διενέργεια της ημερίδας, με φασιστικό και αντιδημοκρατικό τρόπο, με κίνδυνο μάλιστα δημιουργίας και επεισοδίων.
Και ενώ κάποια site γνωστά για τις κατευθύνσεις τους το παρουσιάζουν ως “δυναμικό παρόν” των αντιεξουσιαστών και κουκουλοφόρων, ευτυχώς οι υγιείς δυνάμεις του τόπου το αποδίδουν σωστά ως αντιδημοκρατική και φασίζουσα ενέργεια να μην επιτρέψουν σε πολίτες της Λέσβου να παρακολουθήσουν μια ημερίδα για ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί όλο το νησί.

Έχοντας νωπές τις μνήμες των καταλήψεων στη Νομική Σχολή των Αθηνών, και τις καταστροφές που υπέστη, αντιλαμβανόμαστε τη νέα νοοτροπία και τα νέα ήθη “o tempora o mores”, που έφερε μαζί της η νέα κυβέρνηση καλύπτοντας κάτω από την πολιτική της ομπρέλα όλα αυτά τα περιστατικά που αμαυρώνουν τη Δημοκρατία μας.

Και βέβαια πιθανόν να έπαιξε ένα ρόλο και το θέμα της ημερίδας, αφού η πολιτική της παρούσας κυβέρνησης στο μεταναστευτικό είναι το κλείσιμο των κέντρων κράτησης, και η νομιμοποίηση όλων των παράνομων μεταναστών. Ένα ζήτημα που σύντομα θα το βρούμε ακόμη μεγαλύτερο μπροστά μας, αφού το νησί μας έχει την πρωτιά στο Αιγαίο ως προορισμός για τους παράνομους μετανάστες από τα απέναντι παράλια. Και η κατρακύλα συνεχίζεται...  


Από το γραφείο Τύπου της Ν.Ο.Δ.Ε. Λέσβου