13 αρνιά και κατσίκια και 7 χοίρους έσφαξαν και έκλεψαν στο Πλωμαρι-Σε απόγνωση ζευγάρι κτηνοτρόφων

- «Δεν μας προστατεύει κανείς και δεν θα καθίσω άλλο να βλέπω ως θεατής την καταστροφή μου», δηλώνει οργισμένος ο κτηνοτρόφος τονίζοντας ότι «θα πάρει το νόμο στα χέρια του»!


Σε απόγνωση βρίσκεται ένας 40χρονος κτηνοτρόφος στην περιοχή του Πλωμαρίου, από την εκμετάλλευση του οποίου αφαίρεσαν χθες τα ξημερώματα άγνωστοι 13 αρνιά και κατσίκια και 7 χοίρους, «τσακίζοντας» τις ελπίδες του να αντλήσει ένα εισόδημα κατά τις ημέρες του Πάσχα για την πενταμελή οικογένειά του, καθώς είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Εκτός όμως από την απόγνωση, ο κτηνοτρόφος είναι οργισμένος απειλώντας πλέον να «πάρει το νόμο στα χέρια του», καθώς είναι η δεύτερη φορά που πέφτει θύμα κλοπής τους τελευταίους μήνες και δηλώνει πλέον διατεθειμένος να ξενυχτά στο ποιμνιοστάσιό του «φυλώντας σκοπιά» με κυνηγετικό όπλο και βάλλοντας εναντίον όποιου επιχειρήσει να κάνει νέα κλοπή!

Τα έσφαξαν μέσα στο χωράφι!

Η κλοπή έγινε στην αγροτική περιοχή «Γυρίσματα», σε απόσταση 7 περίπου χιλιομέτρων από το Πλωμάρι, ενώ οι άγνωστοι δράστες είχαν τέτοιο θράσος ώστε να σφάξουν προηγουμένως όλα τα ζώα τα οποία στη συνέχεια φόρτωσαν σε αυτοκίνητο!

Αυτό φαίνεται από τις «λίμνες αίματος» που αντίκρισε, χθες, ο κτηνοτρόφος φτάνοντας το πρωί για να αρμέξει τα ζώα στο χωράφι μαζί με τη σύντροφό του. «Δεν πίστευα στα μάτια μου γι’ αυτό που έβλεπα, με κατέστρεψαν», έλεγε κλαίγοντας στα «Νέα της Λέσβου» ο Γιάννης Πρωτόγερος. «Όταν φτάσαμε το πρωί τα πάντα ήταν πλημμυρισμένα στο αίμα, καθώς όπως φαίνεται, έσφαξαν μέσα στο ντάμι τα ζώα και στη συνέχεια τα έσυραν μέχρι το δρόμο για να τα φορτώσουν πάνω στο αυτοκίνητο που είχαν. Όλη αυτή η διαδρομή που ακολούθησαν είναι πλημμυρισμένη με το αίμα των ζωντανών, ενώ φαίνονται και τα λάστιχα του αυτοκινήτου που είχαν σταθμεύσει απ’ έξω, καθώς και τα ίχνη από τα παπούτσια τους μέσα στο χωράφι μου», είπε ο κτηνοτρόφος.

Η περίπτωση του Πλωμαρίου αποτελεί άλλο ένα περιστατικό ζωοκλοπής στην Λέσβο, καθώς θα πρέπει να θυμίσουμε πως και οι κτηνοτρόφοι της Γέρας τους τελευταίους μήνες βιώνουν τέτοιες ανεξέλεγκτες καταστάσεις, ενώ και στο Πλωμάρι δεν είναι η πρώτη ζωοκλοπή. Όπως τόνισε ο κτηνοτρόφος «είμαστε απροστάτευτοι, καθώς όταν ανέφερα στην Αστυνομία ποιον υποπτεύομαι για την κλοπή η απάντηση που πήρα είναι ότι «δεν μπορούμε να βάλουμε φύλακα αστυνομικό στην εκμετάλλευσή σου»».

Για όλα η Αστυνομία…

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτόγερο, ο ίδιος έδωσε πληροφορίες στους αστυνομικούς ως προς το πρόσωπο που υποπτεύεται ότι μεθόδευσε τη συγκεκριμένη πράξη, ωστόσο ο ίδιος αμφιβάλλει αν τελικά η Αστυνομία θα ασχοληθεί. «Μου έχουν απομείνει 4 μοσχάρια και 15 κατσίκες και αν μου τα κλέψουν και αυτά θα πρέπει να βγω ζητιάνος έξω από τις εκκλησίες γιατί έχω τέσσερα παιδιά να θρέψω, που περιμένουν κάθε μεσημέρι το γάλα, το φαγητό και τα ρούχα τους. Εφόσον δεν μπορεί η Αστυνομία να μας προστατεύσει θα πάρω εγώ τα μέτρα μου και θα διανυκτερεύω στο μαντρί με το κυνηγετικό όπλο δίπλα κι από κει και πέρα για ό,τι συμβεί, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Σε τελική ανάλυση ας μας πουν τι θέλουν να κάνουμε. Είναι η δεύτερη φορά που με κλέβουν, αλλά κανείς δεν λαμβάνει μέτρα για να μας προστατεύσει. Τι θέλουν δηλαδή; Να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ και φόρους κανονικά και να καθόμαστε να παρακολουθούμε ως απλοί θεατές την καταστροφή μας;», είπε οργισμένος ο κτηνοτρόφος.

Όπως ανέφερε ο ίδιος η παρανομία στο Πλωμάρι έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Μάλιστα ανέφερε περιπτώσεις ατόμων στην περιοχή που περιφέρονται με αγροτικά αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες, νυχτερινές ώρες και με κυνηγετικά όπλα που έχουν μαζί τους για κάθε ενδεχόμενο, τα οποία δεν κατέχουν νόμιμα, χωρίς να τους ελέγχει κανείς.

«Έχω δώσει στους αστυνομικούς στοιχεία συγκεκριμένου ατόμου που έχει μαζί του κυνηγετικό όπλο χωρίς νόμιμη άδεια και δεν μπήκε κανείς στον κόπο να τον ελέγξει. Αν αυτός έρθει αύριο στο χωράφι μου να κλέψει και με δει να φυλάω τα ζωντανά πυροβολώντας εναντίον μου, πώς θα τον βρουν όταν το όπλο του δεν είναι καταγεγραμμένο για τον βαλλιστικό έλεγχο που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις;», διερωτήθηκε ο κτηνοτρόφος.

Γράφει ο Στρατης Σαμιώτης για ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ