Πλανόδιοι χαρταετοί στους δρόμους της Μυτιλήνης (ΦΩΤΟ)

Πλέον αποτελεί ... παράδοση. Πλανόδιοι πωλητές συγκεντρώνονται σε κάθε γωνιά  της πόλης της Μυτιλήνης για να πουλήσουν χαρταετούς.


Στις μεγάλες εξόδους τις πόλης αλλά και μέσα στην Μυτιλήνη, οι πάγκοι με κάθε λογής χαρταετούς έχουν δώσει ένα διαφορετικό χρώμα στη σημερινή ημέρα. Στους πάγκους των πλανόδιων μπορείς να βρεις χαρταετούς για όλα τα γούστα και όλα τα πορτοφόλια.

Ήδη οι πλανόδιοι μικροπωλητές έχουν κάνει κατάληψη στις κατά τόπους πλατείες...

Οι τιμές κυμαίνονται από 5, 7,8 έως και 10 ευρώ αναλόγως της ποιότητας κατασκευής και τα σχέδια ποικίλουν. Τα αγόρια επιλέγουν συνήθως χαρταετό με το ποδοσφαιρικό θέμα να έχει την τιμητική ενώ τα κορίτσια διαλέγουν συνήθως αυτούς που απεικονίζουν Barbie.

Πάντως οι γονείς παρά την οικονομική κρίση αφήνουν στα παιδιά τους το δικαίωμα της επιλογής όπως υποστηρίζουν οι πωλητές.

Χαρούμενα χρώματα απόκτησαν και σήμερα οι δρόμοι της Μυτιλήνης απο τους χαρταετούς που πωλούν μικροπωλητές για το παραδοσιακό πέταγμα!


Πανδαισία χρωμάτων, απο κόκκινο, πράσινο, μέχρι χρυσαφί και μπλε! Τώρα το ερώτημα είναι το κατά πόσο υπό την ανοχή της αστυνομίας δημιουργείται χωρίς τα νόμιμα παραστατικά αυτή η αγοροπωλησία στους δρόμους της Μυτιλήνης καθώς αν κάτι τέτοιο κάνει κατάστημα θα πληρώσει αδρά για την παρανομία του…