ΧΑΛΑΣΑΝ τον κόσμο τα κουδούνια στο Μεσοτοπο Λέσβου-Ένα διαφορετικό καρναβάλι (ΦΩΤΟ)

Το έθιμο των "Κουδουνάτων" είναι μοναδικό στην μορφή του , παλαιότατο , με χαρακτήρα "Διονυσιακής Λατρείας".Οι «Κουδουνάτοι» συμβολίζουν τις ψυχές πεθαμένων, που έχουν το χάρισμα να γονιμοποιούν τη γη.


Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Καρναβάλι του Μεσοτόπου, που, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε στο χωριό το πρωί και το μεσημέρι της Κυριακής. Με άφθονη και εύστοχη σάτιρα και πλούσια κεράσματα, φιλοξένησε και έναν αριθμό εκπροσώπων της πολιτικής ζωής του τόπου, που τίμησαν το έθιμο με την παρουσία τους.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσοτόπου Λέσβου “Ο ΜΕΣΟΤΟΠΟΣ”, για ακόμα μια φορά διοργάνωσε το 29ο Μεσοτοπίτικο Καρναβάλι την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 στις 11 το πρωί στο Μεσότοπο Λέσβου.

Την παράσταση έκλεψαν όπως και κάθε χρόνο οι «Κουδουνάτοι», οι παραδοσιακοί μασκαράδες του Μεσοτόπου. Μικροί και μεγάλοι κάτοικοι του χωριού, ζωσμένοι με κουδούνια - και όχι μόνο - και κρατώντας τις «κουτσκούδες» τους, έκαναν τη σκηνή του Καρναβαλιού να... τρέμει!

Το 29ο Μεσοτοπίτικο καρναβάλι περιλάμβανε σάτυρα, παραδοσιακή μουσική, χορούς και παραδοσιακά εδέσματα της Καθαρής Δευτέρας.

ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ