Τεχνική Συνάντηση με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το έργο «Κατασκευή του λιμένα Σίγρίου»

Την ιδιαίτερη σημασία που έχει η υλοποίηση του έργου «Κατασκευή του λιμένα  Σίγρίου», προκειμένου να μπορέσει επιτέλους να αποκτήσει το νησί της Λέσβου τη δυτική του πύλη, τόνισε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, στο
πλαίσιο της ετήσιας Τεχνικής Συνάντησης με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε ς στη Μυτιλήνη, με θέμα  την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της, η Περιφερειάρχης τόνισε ότι το έργο αυτό καθυστέρησε σημαντικά να ενταχθεί, έχει επίσης καθυστερήσει λόγω της δικαστικής εμπλοκής, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί το έργο αυτό να χαθεί. «Θα περιμένουμε την έκδοση της δικαστικής απόφασης για την επιλογή της αναδόχου εταιρείας και το έργο αυτό θα προτείνουμε και πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης και στη νέα  Προγραμματική Περίοδο 2014-2020», δήλωσε η Περιφερειάρχης.

Το θέμα αυτό έθεσε και στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης (αναπληρούσε την Περιφερειάρχη), ο οποίος επισήμανε ότι το έργο είναι απόλυτα συνδεδεμένο και με το έργο της κατασκευής του νέου οδικού άξονα Καλλονή – Σίγρι. Ο κ. Βαλσαμίδης τόνισε επίσης ότι θα πρέπει στα κριτήρια επιλογής για τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν για το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο στη νέα περίοδο, να ληφθεί σοβαρά υπόψη το κριτήριο της νησιωτικότητας, προκειμένου να μπορέσουν τελικά να υλοποιηθούν σημαντικά έργα για τη βελτίωση του οδικού δικτύου που έχουν ανάγκη τα νησιά μας.