Φωτισμός για λίγους και εκλεκτούς σε βουνά και σε λαγκάδια της Λεσβιακής υπαίθρου καταγγέλλει ο Άλλος Δρόμος

Φωτισμός για λίγους και "εκλεκτούς"


Ναι το ζήσαμε κι αυτό. Με απόφαση της πλειοψηφούσας παράταξης, ο Δήμος Λέσβου καλείται να πληρώσει επεκτάσεις δικτύων φωτισμού σε  «βουνά και σε λαγκάδια» της Λεσβιακής υπαίθρου με μια προβληματική διαδικασία, η οποία αφήνει υπόνοιες ρουσφετιών. 
Τι κι αν στα χωριά μας αλλά και στην πόλη η αναμμένη λάμπα του δημοτικού φωτισμού είναι είδος εν ανεπάρκεια.

Τι κι αν οι εκλεγμένοι τοπικοί σύμβουλοι κάνουν τους «εναερίτες της ΔΕΗ» αλλάζοντας τις καμμένες λάμπες του δημοτικού φωτισμού.
Τι κι αν οι δημότες μας πληρώνουν από την τσέπη τους για την αγορά λαμπτήρων.
Τι κι αν εδώ και χρόνια δημότες μας ταλαιπωρούνται με τις δικές τους αιτήσεις να βρίσκονται στον κάλαθο των αχρήστων.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή αποφάσισε να διαθέσει ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να ικανοποιήσει 7 επεκτάσεις δικτύων -που αφορούν αιτήματα από Σεπτέμβρη του 2014 και μετά που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Γαληνού-κατά βάση εκτός οικιστικού ιστού ,για να φτάσει το ρεύμα και ο φωτισμός εκεί που κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν τα εξοχικά τους με χαρακτηριστικότερη περίπτωση την ικανοποίηση αιτήματος τοποθέτησης 6 φωτιστικών που οδηγούν στο σπίτι υποψήφιου δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης.

Φαίνεται ότι το «Μόνο για της Λέσβο» δεν ήταν και για όλη την Λέσβο.

Η παράταξη μας πρότεινε  τα υποβληθέντα αιτήματα των συνδημοτών μας για επεκτάσεις να αξιολογούνται από διαπαραταξιακή επιτροπή και με προτεραιότητα στην βελτίωση του φωτισμού εντός του οικισμού, να ικανοποιούνται αυτά τα οποία παράγουν ωφέλεια σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών μας και να μην υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια ρουσφετολογικής ικανοποίησης αυτών.

Η πρόταση μας μειοψήφησε .Οι προτεινόμενες επεκτάσεις φωτισμού εκτός οικισμών θα γίνουν.

Τους αφήνουμε στην δική σας κρίση.  

Δημοτική παράταξη Λέσβου

" Ο ´Αλλος Δρόμος"