1.000.000€ στον άνθρωπο που έδωσε τον Χριστόδουλο Ξηρό στην Αντιτρομοκρατική

Ένα χρόνο μετά την απόδρασή του, ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική σε μονοκατοικία στην Ανάβυσσο.


Οι αρχές είχαν συγκεντρώσει εδώ και αρκετό καιρό πληροφορίες και τον παρακολουθούσαν τις τελευταίες δύο ημέρες, γνωρίζοντας ότι ο καταζητούμενος προετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Η Αντιτρομοκρατική τον συνέλαβε την ώρα που έμπαινε στο σπίτι, μεταμφιεσμένος, έχοντας βαμμένα ξανθά τα μαλλιά του αλλά και μούσι, ενώ κρατούσε όπλο. Παρόλα αυτά δεν προέβαλε αντίσταση τη στιγμή της σύλληψή του.

Η Αντιτρομοκρατική ερευνά το σπίτι για οπλισμό και πάράλληλα αναζητά και ένα αυτοκίνητο συγκεκριμένης μάρκας με 2 άτομα, που μάλλον τον συνόδευαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σπίτι το είχαν νοικιάσει ο Ξηρός με έναν συνεργό του, δίνοντας πλαστά στοιχεία, πριν από δύο μήνες.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν δραπέτης από τις 7 Ιανουαρίου του 2014, ύστερα από το ρεβεγιόν στις φυλακές Κορυδαλλού με μέλη των “Πυρήνων της Φωτιάς”, και έχοντας πάρει άδεια για να πάει στη Θεσσαλονίκη να δει τους γονείς του.

Στην περιοχή βρέθηκε και ένα ακόμη άτομο, για το οποίο εξετάζεται αν υπάρχει κάποια σχέση με την υπόθαλψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός βρίσκεται στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής, ένα χρόνο μετά την εξαφάνισή του και το ρεπορτάζ  αναφέρει πως οι αρχές έλαβαν πληροφορίες από συγκεκριμένο άτομο για το που κρυβόταν ο δραπέτης.

Πριν μερικές ημέρες, από συγκεκριμένο πρόσωπο, είχαν φτάσει τηλεφωνικά πληροφορίες στην Αντιτρομοκρατική για το σημείο στο οποίο κρυβόταν ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δραπέτης είχε επικυρηχθεί με 1 εκατομμύριο ευρώ, το οποίο και θα λάβει...
Αποκαλυπτικές είναι οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής Αγιασμόθι στην Ανάβυσσο για τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit, οι περίοικοι έβλεπαν εδώ και ένα μήνα τον νεοφερμένο στην περιοχή τους άνδρα, να περιφέρεται με ένα ποδήλατο, φορώντας καπέλο και γυαλιά ηλίου.

Η εμφάνιση του αγνώστου τους είχε προκαλέσει εντύπωση, καθώς η περιοχή είναι αρκετά απομονωμένη και οι γείτονες γνωρίζονται καλά μεταξύ τους.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν ότι αυτός ο άνδρας ήταν ο Χριστόδουλος Ξηρός της 17 Νοέμβρη, καθώς είχε φροντίσει να μεταμφιεστεί προκειμένου να σβήσει τα ίχνη του.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη το μεσημέρι μετά από οργανωμένη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. 


Πηγη newsit.gr