Βροχές και καταιγίδες που θα ενταθούν το βράδυ σήμερα στην Λέσβο

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια, με επιδείνωση από το βράδυ με ισχυρές καταιγίδες δίνει για τον σημερινό καιρό η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Μία ήλιος, μία… βροχή.


Αυτό το φαινόμενο επικρατεί και σήμερα στα βόρεια, τα δυτικά της χώρας και το ανατολικό Αιγαίο. Από το βράδυ πάντως ο καιρός θα ενταθεί και αναμένοντα  ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού ανά περιοχές:

Αττική

Αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα τις νυχτερινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα έχουν σήμερα κυρίως η κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα έχουν σήμερα Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος. Από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στην Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα στη δυτική Κρήτη θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν θα έχουν σήμερα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα Βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα

Για αύριο Δευτέρα αναμένουμε νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές και ισχυρές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται το απόγευμα στα βορειοδυτικά.

Στα νοτιοανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά στα 7 μποφόρ.

Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα θα ενισχυθούν και τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα βόρεια