Δήμαρχος Λέσβου: «Η ένταση των ημερών απαιτεί από όλους μας ψυχραιμία, σύνεση και συνδιαλλαγή»

Με αφορμή δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικές εφημερίδες, για τα χθεσινά γεγονότα στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, μετά την διαδήλωση πολιτών της Λέσβου, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες και απρόβλεπτες εξελίξεις μέσα σ’ ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, έγιναν από την πλευρά μου διαδοχικές προσπάθειες συνεννόησης, τόσο με τους διαδηλωτές, όσο και με τα στελέχη της αστυνομίας, σε επαφή με τον συμπατριώτη μας Υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου και την Εισαγγελία Μυτιλήνης, με σκοπό να βρεθεί μια λύση που θα εκτονώσει την πολύ μεγάλη ένταση.

Με πνεύμα νηφαλιότητας και ψυχραιμίας, αναζητούσαμε διαρκώς μια λύση εκτόνωσης. Οι δηλώσεις που μου αποδίδονται περί δήθεν απαράδεκτης στάσης της Αστυνομίας, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αντιθέτως η συνεργασία μου με τα στελέχη της Αστυνομίας ήταν άριστη.


Η ένταση των ημερών απαιτεί από όλους μας ψυχραιμία, σύνεση και συνδιαλλαγή, για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις που δεν αρμόζουν στον πολιτισμό και στην κοινωνική ζωή του νησιού μας».