ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου «Μέρες χούντας βιώνει το κέντρο της Μυτιλήνης αυτή την εβδομάδα»

Στην Αστυνομία επιρρίπτει την πλήρη ευθύνη για τα όσα έγιναν στη Μυτιλήνη το βράδυ του Σαββάτου κατά την διάρκεια της πορείας για τα έξι χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου.


Θεωρεί πως πίσω από την στάση της αστυνομίας βρίσκεται η κυβερνητική επιλογή να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στο λαϊκό κίνημα ώστε να περάσει ευκολότερα τα νέα μέτρα. Η πλήρης ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου έχει ως εξής: 

Μέρες χούντας βιώνει το κέντρο της Μυτιλήνης αυτή την εβδομάδα με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν στρατοπεδεύσει στο Δημοτικό Κήπο και το Πάρκο Καραπαναγιώτη. Οι προσαγωγές πολιτών, κυρίως νεολαίων, έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Η φασιστική εκτροπή ολοκληρώθηκε σήμερα (σσ χθες) Σάββατο με την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην απογευματινή πορεία για την επέτειο των έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Για πάνω από μια ώρα αφιονισμένοι ΜΑΤατζήδες έριχναν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα και ασφυξιογόνα στο κέντρο της πόλης, επιτίθονταν σε διαδηλώτες, περαστικούς, οδηγούς αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων. Ξύλο απειλές, εξευτελισμοί και 27 προσαγωγές ήταν το κερασάκι στην τούρτα της καταστολής και της αστυνομικής βίας.

Την πλήρη ευθύνη για τα σημερινά γεγονότα φέρει η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου που οργάνωσε και έδωσε την εντολή για επίθεση στους διαδηλωτές. Η ηγεσία της, πειθήνιο όργανο της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και της Χρυσής Αυγής, επιδιώκει να γυρίσει τη Λέσβο στην εποχή του μετεμφυλιακού κράτους.

Το νέο κύμα πρωτοφανούς καταστολής δείχνει τον πανικό και την σύγχυση της κυβέρνησης, η οποία καταλαβαίνει πως η μόνη αντιπολίτευση που μπορεί να την ανατρέψει είναι το μαζικό λαϊκό κίνημα και οι ανυποχώρητοι κοινωνικοί αγώνες. Δεν είναι τυχαίο ότι μπροστά της η λαομίσητη κυβέρνηση έχει ένα νέο μνημόνιο που πρέπει να επιβάλει, με απίστευτης βαρβαρότητας μέτρα (απολύσεις, μισθολόγιο, ασφαλιστικό κ.λπ.). Η κυβέρνηση πιστεύει πως με την ένταση της βίας και της καταστολής θα μπορέσει να τιθασεύσει τη λαϊκή οργή, που μετουσιώνεται σε ένα νέο κύμα κοινωνικών αγώνων για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της, για ελευθερία και δημοκρατία.


Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε τον μέγιστο αγώνα ενάντια στην πολιτική κεφαλαίου-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. και την άθλια κυβέρνησή τους. Χωρίς αυταπάτες, χωρίς να περιμένουμε τις κάλπες, αν και όταν έρθουν. Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει τώρα και δεν θα φύγει αν δεν την διώξουμε. Μόνο με την νεολαία και τον λαό στο προσκήνιο ο τροχός της ιστορίας μπορεί να γυρίσει!

Πηγη ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ