Μεγάλη η συμμετοχή στην απεργία της ΟΛΜΕ στην Λέσβο- 100% αποχή σε πολλά σχολεία

Μαζική η συμμετοχή των καθηγητών της Λέσβου στην 1ή μέρα σήμερα της 5θήμερης απεργίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ, το ποσοστό συμμετοχής στο νησί ξεπερνά το 90% ενώ σε πολλά σχολεία απεργεί το 100% των καθηγητών.


Στην απεργία συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί που εξεργάζονται στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ενδεικτικά σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της ΕΛΜΕ απεργούν όλοι οι καθηγητές στο 3ο και 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο Μυτιλήνης , το 5ο γυμνάσιο, τα γυμνάσια Φίλιας και Αγίας Παρασκευής. Στα γυμνάσια Πλωμαρίου, Άντισσας και Πέτρας προσήλθαν 2-3 καθηγητές και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Καλλονής 8.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Οι καθηγητές δηλώνουν ότι δε θέλουν αυτά τα σχολεία για το μέλλον της χώρας, γιατί η παιδεία που προσφέρει η κάθε χώρα στους νέους της αντικατοπτρίζει το μέλλον της. Οι εκπαιδευτικοί δε θέλουν τα σχολεία να βρίσκονται σε τριτοκοσμικές καταστάσεις χωρίς καθηγητές ,καθαρίστριες, φύλακες. Δε θέλουν τους εκπαιδευτικούς τρεμάμενους υπαλληλίσκους να μη γνωρίζουν σε ποιο σχολείο θα πάνε, αν θα πάρουν σύνταξη και να φοβούνται να μην αρρωστήσουν. Οι εκπαιδευτικοί δεν ανέχονται τον εμπαιγμό του υπουργείου και της κυβέρνησης σε βάρος των μαθητών και των οικογενειών.

Η ίδια εικόνα και στα υπόλοιπα νησιά.


Στη Σάμο από τους 234 εκπαιδευτικούς απεργούν οι 221, ΠΟΣΟΣΤΟ 95%