Ενημέρωση από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λέσβου για την ανάκληση του βρεφικού γάλατος «Frezylac»

Ενημέρωση από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λέσβου

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει έπειτα και από τις ανακοινώσεις του ΕΟΦ και της Ελληνικής εταιρείας Frezyderm, με τα βρεφικά γαλατά της Γαλλικής Εταιρείας Lactalis και ειδικότερα για τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με την διακριτική επωνυμία «Frezylac» και διακινούνται από τα φαρμακεία μας ότι:

Όλα τα φαρμακεία, μέλη του συλλόγου μας, ήδη έχουν ενημερωθεί να προχωρήσουν σε απόσυρση προληπτικά όλων των ανωτέρων προϊόντων με τους συγκεκριμένους  αριθμούς παράγωγης.

Να τονίσουμε ότι κανένα περιστατικό σαλμονέλωσης δεν έχει αναφερθεί στην Ελληνική Αγορά, και ότι το μέτρο αυτό είναι προσωρινό και για προληπτικούς λόγους μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διερεύνησης από τον ΕΟΦ.



Οι καταναλωτές – γονείς καλούνται εφόσον έχουν προμηθευτεί τα εν λογω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν προληπτικά και να επικοινωνήσουν με το παιδίατρο τους για εναλλακτικό σκεύασμα.

Τα φαρμακεία του νομού μας θα δέχονται επιστροφές των προϊόντων αυτών έως και τις 29/12/2017, από τους καταναλωτές στα φαρμακεία από τα οποία τα έχουν προμηθευτεί.
Το ζήτημα που προέκυψε με τα βρεφικά γάλατα είναι ένα παράδειγμα που αποδεικνύει ότι η επιστημονικότητα του φαρμακοποιού και η ασφάλεια του χώρου του φαρμακείου, εξασφαλίζει την πρόληψη τέτοιων προβλημάτων, τον άμεσο εντοπισμό των προβληματικών παρτίδων όταν προκύψει, καθώς και την ομαλή διαδικασία απόσυρσης τους.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΣΒΟΥ