Συναντήσεις επί συναντήσεων για την στέγαση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης-Άκαρπη για ακόμα μια φορά η παρέμβαση μαθητών (pics)

Σήμερα οι μαθητές από το 5ο Γυμνάσιο και το 5ο Λύκειο κατέβηκαν μέσα στην βροχή με πορεία από τα σχολεία τους προς το Δημαρχείο Λέσβου 

Για ακόμα μια φορά μαθητές από το 5ο Γυμνάσιο χωρίς όμως το Μουσικό σχολείο Μυτιλήνης.. με συμπαραστάτη αυτήν την φορά το 5ο Λύκειο «αφήνουν» τα μαθήματα τους για να ασχοληθούν για το θέμα της στέγασης του Μουσικού σχολείου, αφού όπως φαίνεται ο Δήμος Λέσβου αδυνατεί να βρει άμεσα λύση στο θέμα…

Μετά και το Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, «φήμες» λένε πως ο Δήμος Λέσβου θα αποφασίσει εκτός ημερησίας διάταξης την μετεγκατάσταση του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης στο κτήριο όπου στεγάζεται τώρα το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και το Μουσικό Σχολείο θα μεταφερθεί στις αίθουσες στην Ακαδημία όπου στεγάζεται τώρα το 5ο ΓΕΛ.



Σήμερα οι μαθητές από το 5ο Γυμνάσιο και το 5ο Λύκειο κατεβηκαν μέσα στην βροχή με πορεία από τα σχολεία τους προς το Δημαρχείο Λέσβου και συνάντησαν τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό όπου και του εκθέσανε τους προβληματισμούς τους γι’ αυτές τις αποφάσεις.

Ο Δήμαρχος Λέσβου άκουσε με ενδιαφέρον όλες τις απόψεις των μαθητών, χωρίς ωστόσο να πάρει καμιά απόφαση…

Οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου δήλωσαν ρητά πως δεν έχουν κανένα θέμα με το Μουσικό σχολείο παρά μόνο με την «φασαρία» που δημιουργούν όπως είναι φυσιολογικό από τα μαθήματα με τα μουσικά όργανα.  Από την άλλη οι μαθητές του 5ου Λυκείου Μυτιλήνης τόνισαν πως δεν θα φύγουν από το σχολείο τους στην ακαδημία για να στεγαστούν στις αίθουσες του Μουσικού Σχολείου..

Σήμερα απείχαν από την πορεία και την παρέμβαση στο δημαρχείο οι μαθητές του Μουσικού σχολείου, καθώς φαίνεται πως έμειναν ικανοποιημένοι από την απόφαση μετακόμισης τους στην ακαδημία.. αν και πρώτο μέλημα τους είναι να βρεθεί νέο κτήριο χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει προβλήματα σε αλλά σχολεία..

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 5ο Λύκειο απαριθμεί εννέα (9) τμήματα Γενικής Παιδείας και επιπλέον τμημάτων Προσανατολισμού και Επιλογής και οι αίθουσες του Μουσικού Σχολείου είναι ανεπαρκείς για την στέγασή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας αύριο θα υπάρξει νέα συνάντηση του Δημάρχου Λέσβου στις 10:30 το πρωί με τους εκπροσώπους των μαθητών από το 5ο Γυμνάσιο, το 5ο Λύκειο και το Μουσικό Σχολείο. Ευχή όλων αύριο να «τελειώσει» το μαρτύριο μαθητών και εκπαιδευτικών, και να βρεθεί λύση έστω και προσωρινή για την στέγαση του Μουσικού Σχολείου…