Οι μπανάνες είναι σήμερα πολλές- Η «Μαϊμού» του αθλητισμού της Λέσβου και σήμερα κοντά σας

Δεν θέλω προλόγους σήμερα, πάμε στο κυρίως μενού…


- Γκέλα ολκής ο Αιολικός μην το συζητάτε. Αν έχανε από την Ερμιονίδα οποιαδήποτε άλλη αγωνιστική ίσως και να μην έτρεχε τίποτα. Προχθές όμως «πόνεσε». Και ο κόσμος που μαζεύτηκε και ήταν αρκετός έφυγε δυσαρεστημένος και πολλοί από αυτούς δύσκολα θα ξανά πάνε (είναι βλέπεις και αυτό το δεκάρι που δεν το δίνει εύκολα κάποιος σήμερα) και με βάση το πρόγραμμα που έχεις μετά (Χαλκίδα εκτός, ρεπό, Θύελλα στην Ραφήνα) κινδυνεύεις να μείνεις από την 4η αγωνιστική πολύ πίσω.

- Εντάξει θέμα Πολλαετίδη δεν υπάρχει. Τουλάχιστον για τώρα. Απλά μετά από κάθε ήττα θα αρχίζουν τα σενάρια από διαφόρους που ορέγονται να καθίσουν στον πάγκο. Οι συγκεκριμένοι θα μείνουν με την όρεξη πάντως.

- Καλά τα τακουνάκια και τα τσαλιμάκια στην μπάλα, αλλά όταν κερδίζεις. Όταν χάνεις και τρέχεις να ισοφαρίσεις τα αφήνεις για το… playstation.



- Για τον Διαγόρα το χειρότερο δεν ήταν η ήττα. Ήταν ο τραυματισμός του Σαλταμάρα που θα κάνει σήμερα μαγνητική. Και το χ στην Σαντορίνη. Γιατί και το Κιβέρι πήρε βαθμό ανέλπιστο και ο Πανθηραικός θα έρθει υποψιασμένος την Κυριακή.

- Την Κυριακή που ο Διαγόρας θα παίζει με τον Πανθηραικό, υπάρχει την ίδια ώρα το ντέρμπι στην Καλλονή Ατρόμητος- Αιγέας και στην Πέτρα το Αχιλλέας – Αρίων. Ίσως η ΕΠΣΛ θα πρέπει να μεταφέρει τα δυο ματς σε άλλη ώρα ή μέρα για να διευκολύνει τους φιλάθλους και να βοηθήσει και τον Διαγόρα.

- Πολύ όμορφες εικόνες προχθές με τις Ακαδημίες Αιγείρου και Ανεμώτιας να γεμίζουν τα γήπεδα. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι γιατί εκεί θα πρέπει να δουλέψουν οι ομάδες.

- Ο «Στρατηγός» θα μπορούσε κάλλιστα αν δεν ήταν παράγοντας σήμερα, να ήταν ζαχαροπλάστης με ειδικότητα στις τούρτες ή ακόμη και διοργανωτής γενεθλίων. Με αγάπη…

- Γήπεδο Κάτω Τρίτους. Ακατάλληλο για μπάλα Α Τοπικής. Ξέρω, θα γίνει σε λίγο και αυτό χόρτο, ελέω μεταναστευτικού. Αλλά μέχρι να γίνει είναι κρίμα να «σκοτώνονται» οι παίκτες.

- Μιας και είπα για ακαδημίες πιο πάνω. Το πρώτο που μαθαίνουν στα παιδιά είναι το fair play. Που σημαίνει πως δεν πάμε να πάρουμε παίκτες από άλλη ακαδημία ξεσηκώνοντας τον. Εντάξει μερικοί το χετε κάνει μπίσνα και χοντρή μάλιστα, έχετε πιάσει και τα πόστα, οκ. Αλλά να σέβεστε. Γιατί οι συμπεριφορές επιστρέφονται όταν έρθει η ώρα.

- Καλά τα έλεγε ο Τσαγκάρης για τα πρωταθλήματα που συγχωνεύτηκαν πως θα υποβαθμιστούν αλλά ποιος τον ακούει. Σκορ 10-0 και 9-0 είχαμε στη Λήμνο και που να δείτε και στην δική μας Β Τοπική, διαφορές που θα υπάρχουν. Άσε που οι μισές ομάδες θα παίξουν ίσα – ίσα μέχρι τον Δεκέμβρη.

- Τα δαχτυλίδια στην ΕΠΣΛ πάνε και έρχονται μην νομίζετε πως επειδή τελείωσαν οι εκλογές σταμάτησαν. Απλά οι μνηστήρες είναι πλέον δυο. Καλά ένας ήταν στην αρχή, αλλά στην πορεία προέκυψε και δεύτερος και μάλλον εκεί θα πάει το πράμα. Έχει πιο στενό δάχτυλο ο Τάκης χωρά πιο εύκολα το δαχτυλίδι…

- Δυο – δυο πάνε οι παρατηρητές σε ορισμένα παιχνίδια της ΕΠΣΛ. Πως το έλεγε μια παλιά ταινία με τον Παπαγιαννόπουλο: Εκπαιδεύοντας τον κυρ. Γιώργη.

- Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Τα γήπεδα που γίνονται στο νησί, δηλαδή αυτά που στρώνονται με χλοοτάπητα δεν τα κάνει ούτε ο Δήμος ούτε η ΕΠΣΛ. Άλλοι μας τα κάνουν γιατί τους εξυπηρετούμε. Και για αυτό και τα κάνουν όπως θέλουν και με όσα λεφτά θέλουν.

- Μας ήρθε και ο Ιταλός από την Ολυμπιακή Επιτροπή για να εγκαινιάσει το γήπεδο της Μόριας. Να εγκαινιάσει δηλαδή τον χλοοτάπητα. Και δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ευχαριστημένος που η Ολυμπιακή Επιτροπή βοήθησε τους κατοίκους της Μόριας και των γύρω περιοχών με την δημιουργία αυτής της αθλητικής εγκατάστασης». Καταρχήν δεν δημιούργησε καμία αθλητική εγκατάσταση. Ένα πλαστικό χορτάρι έβαλε και τίποτα παραπάνω. Και το έβαλε για να το χρησιμοποιούν οι μετανάστες κατά 70-80% και στο υπόλοιπο και κάποιες ομάδες μας. Δόξα το Θεό κουτόχορτο δεν τρώμε έχει καουτσούκ μέσα και μας ενοχλεί.

- Αισιοδοξία, ενθουσιασμός και εν μέρει πανηγυρισμούς έφερε την περασμένη εβδομάδα από πλευράς δημοτική αρχής η εξέλιξη που υπήρξε στο θέμα της κατασκευής του νέου κολυμβητηρίου. Ακούγοντας όμως και διαβάζοντας όλη αυτή την θριαμβολογία μπορεί εύκολα να πέσει κάποιος στην «παγίδα» και να θεωρήσει πως σε λίγο θα μπορεί να κολυμπά στην μια από τις 10 διαδρομές που θα έχει το νέο μας κολυμβητήριο, ή να ψάχνεται όποτε περνά από τα Θέρμα τους επόμενους μήνες για να δει τους εργάτες να «χτίζουν» την αθλητική εγκατάσταση.

- Η αλήθεια είναι πως από πέρυσι την ίδια εποχή όπου δεν είχαμε τίποτα στα χέρια μας, ακόμη και το οικόπεδο όπου θα γίνει το έργο δεν ήταν του Δήμου, έχουν γίνει άλματα προόδου και δη σημαντικά . Έχουν γίνει δικαστήρια ιδιοκτησίας, έχουν γίνει μελέτες, έχουν παρθεί αρκετές εγκρίσεις και είμαστε σε ένα καλό επίπεδο έχοντας διανύσει σημαντική διαδρομή. Αρκεί αυτή η διαδρομή που έχουμε κάνει όμως από μόνη της ωστόσο για να θεωρηθεί γεγονός η υλοποίηση του έργου? Θα φανεί στις επόμενες δέκα με δεκαπέντε ημέρες. Γιατί μπορεί πολύ απλά η δημοτική αρχή να έκανε μέχρι σήμερα το χρέος της και όσα τις υπέδειξε η κυβέρνηση, αλλά σήμερα που μιλάμε δεν έχει ακόμη εγκριθεί το κονδύλι για το κολυμβητήριο. Τυπική διαδικασία θα πει κάποιος. Λάθος. Είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως θα γίνει το έργο. Αν μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο οικονομικών δώσει κωδικό και εγγράψει σε αυτόν τα χρήματα ( το έργο μπορεί να είναι προϋπολογισμού περίπου 5 εκατ. ευρώ αλλά θα κοστίσει τα μισά λόγω εκπτώσεων) που θα χρειαστούν, τότε μόνο θα μπορεί κάποιος να πανηγυρίσει και να θεωρήσει πως όντως μπορεί και να έχουμε σε λίγα χρόνια νέο κολυμβητήριο.

- Και το αναφέρουμε αυτό καθώς σε μια χώρα που η κυβέρνηση διαρκώς δανείζεται και «βάζει» χέρι ακόμη και στα αποθεματικά των Δήμων, είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε αν δεν δούμε πως θα δαπανήσει εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξει ένα αθλητικό έργο. Από κει και πέρα βέβαια, αν γίνει πράξη η δέσμευση του κ. Συναδινού και της κυβέρνησης και ενταχθεί το έργο, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα κυλήσουν γραφειοκρατικά όλες οι υπόλοιπες διαδικασίες. Γιατί οι μελέτες είναι απλώς η αρχή ενός έργου, που στην συνέχεια χρειάζεται αδειοδοτήσεις, οικοδομικές άδειες και φυσικά διεθνή διαγωνισμό που είναι χρονοβόρος και «απαιτητικός. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως εδώ και χρόνια εντάσσουμε τον βιολογικό της Νότιας πόλης αλλά ακόμη δεν τον έχουμε δει, μην ξεχνάμε πως για μια ανακατασκευή ενός γηπέδου, του Ταρλά εν προκειμένου, έγινε ένας μικρός χαμός με τις αδειοδοτήσεις και το έργο καθυστέρησε δυο χρόνια να ολοκληρωθεί, ενώ μέχρι και σήμερα δεν έχει οικοδομική άδεια κτλ. Με όλα τα παραπάνω αυτό που προκύπτει είναι πως καλή είναι η αισιοδοξία αλλά το κολυμβητήριο Μυτιλήνης θέλει ακόμη πολύ δουλειά για να φτάσει στην διαδικασία να ξεκινήσει να γίνεται και επί του παρόντος το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε λίγο πιο ρεαλιστές όχι μόνο γιατί είμαστε σε μια χώρα και όλα θέλουν τον χρόνο τους ( τα χρόνια τους για να ακριβολογούμε) αλλά κυρίως γιατί έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς που υπόσχονται…

- Αύριο έχουμε Live λεπτό προς λεπτό τα παιχνίδια της Α Τοπικής. Όσοι θέλετε να βοηθήσετε στην αναμετάδοση ή να στείλετε φωτογραφίες από τα παιχνίδια μπορείτε να το κάνετε στο παρακάτω e- mail.




- Έχω και άλλα πολλά αλλά φτάνει για σήμερα. Πρέπει να ετοιμαστώ και για το Nomads. Έτσι και αλλιώς τις Φιλιππινέζες κάνουμε εδώ και καιρό, ας δούμε τουλάχιστον πως είναι η «πατρίδα» μας.


Κάθε Τρίτη η Μαϊμού που αγαπήσατε, η Μαϊμού που αποκαλύπτει πολλά… θα εμφανίζεται στην οθόνη σας…… Μια αποκλειστική συνεργασία του LesvosPost…


Για όσους θέλετε να μας στείλετε τις «μπανάνες» σας, τα παράπονα σας και τις ενστάσεις σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο tsitos76@yahoo.gr.