Γιάννης Μουζάλας: «Μέσα στη Μόρια έχουμε υπερπληθυσμό- Υπάρχει αύξηση των μεταναστευτικών ροών στη Μυτιλήνη»

Ο κ. Μουζάλας προχώρησε στην εν λόγω παρατήρηση σε εκδήλωση που παραβρέθηκε 

Στην παραδοχή ότι υπάρχει αύξηση των μεταναστευτικών ροών στη Μυτιλήνη και τη Σάμο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα συμφόρησης στα hot spots που υπάρχουν σε αυτά τα νησιά προχώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας .

Ο κ. Μουζάλας προχώρησε στην εν λόγω παρατήρηση σε εκδήλωση που παραβρέθηκε και επεσήμανε πως αναφέρεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο από τις αρχές Αυγούστου και έπειτα. Όπως είπε, «αυτό το γεγονός έχει δημιουργήσει στη Σάμο και στη Μυτιλήνη δύσκολες συνθήκες μέσα στα καμπ».

«Μέσα δηλαδή στη Μόρια έχουμε υπερπληθυσμό το ίδιο έχουμε και στη Σάμο. Αυτό έχει ξανασυμβεί στη χώρα και έχει αντιμετωπιστεί. Θέλω να σας πω ότι η αντιμετώπιση μέχρι τώρα δεν δικαιολογεί πανικό δικαιολογεί μέτρα τα οποία γρήγορα θα τα δείτε να υλοποιούνται»υποστήριξε χαρακτηριστικά.



Αναφερόμενος στις συνθήκες διαβίωσης στα hot spots είπε πως αυτές εξαρτούνται από τα μεγέθη τωνπροσφυγικών ροών . «Αυτό καλούμαστε να το αντιμετωπίσουμε σε real time, χρειαζόμαστε την συμπαράσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας που δεν την έχουμε σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης» υπογράμμισε χαρακτηριστικά και εκτίμησε πως για την άνοδο των προσφυγικών ροών δεν ευθύνεται η κατάρρευση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας :

«Παρακολουθούμε τις ροές.

Πηγή: NEWPOST