Στην Λέσβο η υπεύθυνη παραγωγής του Survivor- Σκέψεις να γίνει ο μεγάλος τελικός στο νησί μας-Ποιος είναι ο μεγάλος αντίπαλος

Οι φήμες που ακούγονται από χτες επιβεβαιώθηκαν και από επίσημα χείλη.


Με την βοήθεια των κ Σεβντά και Τζαν Ελγκίζ που είναι λάτρεις του νησιού μας ο τελικός του τηλεοπτικό σόου του ΣΚΑΙ «Survivor» πιθανότατα θα διεξαχθεί στην Λέσβο..

Ας τα πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή.

Το LesvosPost.com επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο πολιτισμού κ Αστυρακακη όπου μας δήλωσε:

Σε συνάντηση του αντιδημάρχου πολιτισμού κ Αστυρακακη με το ζεύγος Σεβντά και Τζαν Ελγκίζ πριν μερικούς μήνες έπεσε η πρόταση στο τραπέζι, η Λέσβος να φιλοξενήσει το μεγάλο τελικό του Survivor.

Ο κος Τζαν Ελγκίζ επικοινώνησε την ίδια μέρα απευθείας με τον Άγιο Δομίνικο και τον φίλο του Τούρκο καναλαρχη κ Ατζούν Ιλιτζαλί, και του πρότεινε την Λέσβο ως το μέρος που θα μπορούσε να διεξαχθεί ο τελικός.

Μετά από συζήτηση ο Τούρκος καναλαρχης είδε θετικά την πρόταση και άρχισε να μελετά με την ομάδα του την ιδέα της Λέσβου ως το μέρος που θα μπορούσε να διεξαχθεί ο τελικός.

Από την μεριά του ο Αντιδήμαρχος έτρεξε έως τώρα μονός του χωρίς να διαρρεύσουν πληροφορίες όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να έχει η Λέσβος ώστε να γίνει εδώ ο μεγάλος τελικός, και έφτασε η στιγμή όπου μέσα στην εβδομάδα, στην Μυτιλήνη θα μεταβεί η υπεύθυνη παραγωγής του Survivor κα Seda.

Να σημειώσουμε ότι οι τουριστικές αρχές του τόπου μας είναι για ακόμα μια φορά απούσες σε ένα μεγάλος γεγονός (επιμελητήριο, ένωση ξενοδόχων , φορείς τουρισμού κτλ)

H κ.α Seda μαζί με στελέχη και στενούς συνεργάτες του Τούρκου καναλαρχη αναμένεται να θέσουν τους όρους που πρέπει να πληρεί ένα μέρος ώστε να γίνει ο τελικός.

Μεγάλο αγκάθι παραμένει η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Λέσβο (λόγο ΜΚΟ), καθώς η Τούρκικη παράγωγη θέλει για 5 ημέρες σε ένα ξενοδοχείο να υπάρχουν 150 δωμάτια, χώρια τα δωμάτια των Ελλήνων.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η Ρόδος είναι το ΝΟ1 μέρος που θα γίνει ο τελικός καθώς εδώ και μήνες φορείς, δήμαρχος, περιφερειάρχης, ένωση ξενοδόχων  κτλ τρέχουν αυτή την διοργάνωση δίνοντας μάλιστα και ένα τρελό ποσό 200.000€ στον Τούρκο καναλαρχη..!!!

Από την μεριά του ο Τούρκος καναλαρχης θέλει να κάνει το χατίρι του φίλου του κ Τζαν Ελγκίζ αλλά του άρεσε και η ιδέα ο τελικός να γίνει στην Λέσβο που έχει ακουστεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια λόγο μεταναστευτικού στο εξωτερικό..

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πίεση στην ηγεσία του ΣΚΑΙ ώστε να γίνει ο τελικός στην Λέσβο ασκεί και ο Δ/ντης ειδήσεων του σταθμού συμπατριώτης μας Σταματης Μαλελης.  Μάλιστα κατά την επίσκεψη του το προηγούμενο διάστημα στην Μυτιλήνη για την παράσταση το «Τέρας και Εγώ» είχε συναντήσεις και επαφές με το Δήμο Λέσβου για τον τελικό του Survivor

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίοι παίκτες αλλά και η παραγωγή θα αναχωρήσουν από τον Αγιο Δομίνικο μετά το τέλος του ραμαζανιού, στις 26 Ιουνίου, ενώ ο τελικός επί ελληνικού εδάφους μετατίθεται για δύο ημέρες αργότερα, την Τετάρτη 28 Ιουνίου.


Για να δούμε τελικά αν η Λέσβος θα γίνει τον Ιούνιο το επίκεντρο όλης της Ελλάδας…..


Ο κ. Jan Elgiz, είναι εγγονός του Χαλίμ Μπέη (Διοικητή της Λέσβου στα χρόνια της Τουρκοκρατίας) και πέραν των πολλαπλών επιχειρηματικών του ενασχολήσεων, έχει αναπτύξει πλούσια διεθνή πολιτιστική δραστηριότητα, δεδομένου ότι είναι ιδιοκτήτης του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Κωνσταντινούπολης. 

Ο Χαλίμ Μπέης ήταν πολύ εύπορος και είχε μια πολύ μεγάλη ιδιοκτησία, που απλωνόταν από το σημείο της Πινακοθήκης μέχρι το ναό της Αγίας Κυριακής, στο αλσύλλιο του Αρχαίου Θεάτρου Μυτιλήνης. Οι πρόγονοί του έχτισαν διάφορα οθωμανικά κτήρια που σώζονται ακόμη και σήμερα, όπως το Γενί Τζαμί, το Τσαρσί Χαμάμ, το τέως Πειραματικό Γυμνάσιο που τότε λειτουργούσε ως νοσοκομείο κ.ά..


Για το λόγο του ότι ο Χαλίμ Μπέης ήταν πολύ αγαπητός σε όλη την πόλη κι εξαιρετικά δίκαιος, στην κηδεία του έκλεισε όλη η αγορά και παρευρέθηκαν όλοι οι κάτοικοι.