ΠΑΜΕ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ «Βραβείο κυβερνητικού συνδικαλισμού από την ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου»

Βραβείο κυβερνητικού συνδικαλισμού από την ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου


Συνάδελφοι – συναδέλφισσες:

   Φορτσάτη  μπήκε η ΔΑΚΕ  για να σύρει πια αυτή πρώτη το  χορό του κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΕΛΜΕ Λέσβου, διεκδικώντας  επίσημα τα σκήπτρα  απ’ το απερχόμενο ‘’αριστερό’’ προεδρείο των ΣυριζοΠαρεμβασιτών. Η πολύχρονη αγρανάπαυση -απουσία της ΔΑΚΕ  απ’ τις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ  άφησε ανεκπλήρωτα κενά στα  πόστα υπηρέτησης της κυβερνητικής πολιτικής. Τις  απώλειες στο ‘’δύσκολο’’ έργο του κυβερνητικού συνδικαλισμού έτρεξε άμεσα να καλύψει μετά τα  πρόσφατα εκλογικά στραπάτσα του πρώην ‘’αριστερού’’ κυβερνητικού συνδικαλισμού, των αναζητήσεων αριστερών κυβερνητικών προσήμων και των επαναστατικών συλλαλητηρίων στις σκληρές ‘’ μάχες ‘’ της  διαπραγμάτευσης  με τους κακούς δανειστές.

Αναβάθμισε το ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλισμού δείχνοντας
στους μαθητές ποιος είναι ο δάσκαλος!! Ο παλιός είν’ αλλιώς!!!

Τέτοιες υπηρεσίες στην κυβερνητική πολιτική αξίζουν σίγουρα τα συγχαρητήρια και την επιβράβευση της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ!!

Μνημείο σαπίλας θα τους στήσουν οι αστικές κυβερνήσεις, πρώην και νυν!

   Συγκεκριμένα, στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ (24/5/2017) ο αιρετός  της ΔΑΚΕ και μέλος του προεδρείου της, ενημέρωσε  τα μέλη του ΔΣ για τις πρόσφατες  αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ  (22/5/2017) που αφορούσαν τις υπεραριθμίες και τα κενά στη Β/θμια Εκπ/ση.

Στη συνέχεια  απροκάλυπτα και με μπόλικη θρασύτητα η παράταξη της ΔΑΚΕ, πρότεινε και ζήτησε απ’ τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ τη συγκατάθεσή τους και τη συμφωνία τους !!! για να καθησυχάσουν και να  αποκρύψουν απ’ τους συναδέλφους Εκπ/κούς τις  αποφάσεις της συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ Λέσβου, που αφορούσαν τη ‘’σφαγή’’ των  συνολικά  165 λειτουργικών νέων υπεραριθμιών!!!

Μάλιστα για να μην προβληματιστούν  κιόλας οι συνάδελφοι  κι ανησυχήσουν, διατύπωσαν ξετσίπωτα την άποψη ότι η ενημέρωση προς τους συναδέλφους απ’ την ΕΛΜΕ θα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο τα κενά κι όχι τις υπεραριθμίες !!!
Πρόταση που αποδείχτηκε αρχικά (πριν την τοποθέτηση του εκπρ/που του ΠΑΜΕ) ιδιαίτερα δελεαστική για την πλειοψηφία του ΔΣ.

Με τέτοιες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες τι τις θες τις κυβερνήσεις ;;;
 
 Ξεκαθαρίστηκε βέβαια ταυτόχρονα  ότι το ΠΥΣΔΕ σύσσωμο μαζί με τους  δυο αιρετούς  του εφάρμοσαν κατά γράμμα την κυβερνητική αντιεκπαιδευτική πολιτική.
Οι ‘’φιλότιμες ‘’ προσπάθειες απόκρυψης της πλήρους σύμπνοιας – στήριξης και συμφωνίας τους με την ουσία εφαρμογής των μέτρων μέσω αποπροσανατολιστικών  κοκορομαχιών για το ποιος από τους δύο αιρετούς   θα στοιχηθεί  πίσω από την λογική  του  Δ/ντή της Β/θμιας Εκπ/σης , και ποιος πίσω από την λογική της Περιφερειακής  Διεύθυνσης, λες και δεν έχουν το ίδιο αντιεκπαιδευτικό περιεχόμενο, δεν ξεγελούν κανέναν.

 Απέκρυψαν επιμελώς σε όσους δεν είχαν πρόσβαση στο ΠΥΣΔΕ το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που έθετε η ΔΔΕ στους συναδέλφους «υπεράριθμους» λειτουργώντας σαν λαγός της Διοίκησης, πράγμα που φαίνεται από τα mail που στάλθηκαν στα σχολεία την Πέμπτη 25-5-2017, το ενημερωτικό του στάλθηκε από το προσωπικό του mail στις 7.28π.μ και η ενημέρωση της ΔΔΕ στις 7.29π.μ. Τι σύμπτωση!!! τα μεγάλα πνεύματα πάντοτε συναντιούνται.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες:

Οι «υπεραριθμίες»: 

Κρύβουν τα πραγματικά κενά που μένουν κάθε χρόνο ακάλυπτα.

Αθωώνουν την πολιτική των «μη διορισμών» της κυβέρνησης.

Δίνει άλλοθι για την απόλυση των αναπληρωτών και την  επαναπρόσληψη πολύ λιγότερων το Σεπτέμβρη.

Δείχνουν με το δάκτυλο ,πως οι εκπαιδευτικοί περισσεύουν, άρα δεν δουλεύουν όσο πρέπει άρα « η καλή αξιολόγηση» που επαγγέλλονται θα βάλει τα πράγματα σε μια τάξη, ανοίγοντας το δρόμο και για απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών.

Στρώνουν, το χαλί στον «εξορθολογισμό», στις «μεταρυθμίσεις» στις «αναδιαρθρώσεις» στην λογική της εξοικονόμησης ανθρώπινων και υλικών πόρων που ζητά ο ΣΕΒ και η ΕΕ και που η κυβέρνηση έχει ψηφίσει σε συμφωνία με τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

            Παίζουν με τις ζωές μας, με το μέλλον των παιδιών μας – των μαθητών μας!!
Να γνωρίζουν όμως καλά ότι κυβέρνηση , υπουργείο ,ο νέος κι ο παλιός κυβερνητικός συνδικαλισμός  μπροστά τους θα μας  βρίσκουν συνέχεια.

Μπροστά τους θα βρίσκουν σε κάθε βήμα τους το ταξικό εργατικό κίνημα που στο στόχο του έχει την καρδιά των προβλημάτων,  την πολιτική της κυβέρνησης ,της ΕΕ και του ΔΝΤ.
                                           Δε θα τους αφήσουμε σε ησυχία !!

ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ  ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!!

Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ  να πράξει το αυτονόητο. Να πάρει  θέση. Να συνεδριάσει  άμεσα και να  αποφασίσει στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ
 για την Δευτέρα 29 -5-2017 στις 12μμ ημέρα εξέτασης των ενστάσεων απ’ το ΠΥΣΔΕ.


Μυτιλήνη 26-5-2017